Pages

29 Kasım 2017

Meyhane Pilavı

 
 
Eşim çok sever. Azıcık sulu hem de sebzeli bulgur pilavı nasıl da güzel olur . Yapanların ellerine sağlık


Malzemeler;
  • 2 su bardağı iri bulgur,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet ortaboy kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 adet 3 burun yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, kara biber,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
Yapılışı;
  1. Zeytinyağını tencereye dökün,yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsağı birlikte pembeleştirin,  biberleri de ekleyip renk değiştirene kadar kavurun
  2. Salçayı ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
  3. 5 dakika kadar domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirdikten sonra bulguru da ekleyip tuzunu ve baharatlarını ilave edin , 1-2 çevirin.
  4. Suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp azıcık sulu kalacak şekilde pişirin.

2 yorum:

  1. oooo saooool yapcam bunuuuu :)

    YanıtlaSil
  2. ben de bayılıyorum bu pilava
    bir de eli lezzetli biri yaparsa tadından yenmez :))

    YanıtlaSil