Nefis bir tarif daha. Zaten malzemeleri sayınca , bu malzemelerden nefis bir tarif çıkacağını sizlerde anında anlayacaksınız. Deneyin, sonrada misafir yemek listenize ekleyin..
Malzemeler:
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı ( kişi sayısına göre arttırıp çoğaltabilirsiniz . Biz 3 kişiydik)
- ramazan pidesi gibi pide
- 1 kase kadar süzme yoğurt
- 1 kase kadar kaşar (koymasanız da olur ben lezzeti arttırmak için koydum)
- 1 kase kadar salçalı sos, ben biraz da domates sosu kullandım.
- Üstüne çarliston yada 3 burun biber ve çeri domates
- Kuzu kuşbaşını düdüklü tencerede haşlayın.
- Fırın kabınızı tereyağ ile yağlayın. Pideleri fırın kabınıza küp küp doğrayıp tabanına komple dizin.
- Pideleri pişirdiğiniz etin suyu ile ıslatın.
- Pidelerin üstünü süzme yoğurt ile kaplayın. Üstüne etlerinizi dizin. Üstüne kaşarları da serpin.
- Etlerin üstüne salça ve su ile yaptığınız sosu dökün. Kestiğiniz domates ve biber ile birlikte 180-200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.