Nefis bir tarif daha. Zaten malzemeleri sayınca , bu malzemelerden nefis bir tarif çıkacağını sizlerde anında anlayacaksınız. Deneyin, sonrada misafir yemek listenize ekleyin..
Malzemeler:
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı ( kişi sayısına göre arttırıp çoğaltabilirsiniz . Biz 3 kişiydik)
- ramazan pidesi gibi pide
- 1 kase kadar süzme yoğurt
- 1 kase kadar kaşar (koymasanız da olur ben lezzeti arttırmak için koydum)
- 1 kase kadar salçalı sos, ben biraz da domates sosu kullandım.
- Üstüne çarliston yada 3 burun biber ve çeri domates
- Kuzu kuşbaşını düdüklü tencerede haşlayın.
- Fırın kabınızı tereyağ ile yağlayın. Pideleri fırın kabınıza küp küp doğrayıp tabanına komple dizin.
- Pideleri pişirdiğiniz etin suyu ile ıslatın.
- Pidelerin üstünü süzme yoğurt ile kaplayın. Üstüne etlerinizi dizin. Üstüne kaşarları da serpin.
- Etlerin üstüne salça ve su ile yaptığınız sosu dökün. Kestiğiniz domates ve biber ile birlikte 180-200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilelinize sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor
YanıtlaSilnefis gözüküyor tadı da eminim nefistir
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilenfes elinize sağlık
YanıtlaSilmuhteşem olmus elınıze saglık :)
YanıtlaSilmuhtesem olmuş elinize saglık
YanıtlaSilHarika görünüyor.Elinize sağlık..
YanıtlaSil