Pages

5 Şubat 2016

Coreslaw Salata - Havuçlu Lahana salatası



Son derece güzel bir salata. İçinde havuç , şeker, hardal olunca coreslaw'a döndü. Buyurun bakalım tarifine :
  • Bir normal boy lahananın yarısı kadar lahana.
  • 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben balzemik kullandım)
  • 2 yemek kaşığı kadar mayonez
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı dolu dolu süzme yoğurt ( ben kendim normal yoğurdu havlu kağıt ve tel süzgeç yardımı ile süzüyorum.)
Yapılışı:
  1. Lahanaları ince ince kıyın, üstüne şeker ve tuzu atıp öldürene kadar ovun. Zaten havalesini kaybettiğini ve küçüldüğünü fark edeceksiniz. Üzerine rendelediğiniz havucu da katın.
  2. Üzerine bir kapta dövdüğünüz sarımsak, yoğurt, mayonez, sirke, hardalı karıştırıp dökün. Tadını kontrol edin. Mayonezi yada yoğurdu az gelmiş ise ilave edin. Süsleyerek servis edin.


2 Şubat 2016

Misafir Sofrası -7

 
 
Misafir ağırlayacağımız zaman en çok düşündüğümüz şey ne yapsam. Sizlere örnek olması açısından en son hazırladığım sofrayı ve tarifleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Masa'da ara sıcaklar yok ve biber içinde peynir tabağını da koymadan çekmişim :) Genelde kış meze ve salatalarını yapmaya çalıştım.
 

 


 
 
Bir sol köşeden
 
 
Bir sağ köşeden
 
Menümüzde ; Üstelerine tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz.
 
Kırmızı biber ve yeşil biber kızartması
Erik, sarımsak ve kiraz turşusu
Peynir tabağı
 
 
 

 
 

 
Kereviz Salatası , kan portakalı eşliğinde. Portakallarım Mersin'den geldiler. 


Közlenmiş Kırmızı biber sarma

 
Peynir tabağı - 4 çeşit peynir var. Kuru kayısı, acı kırmızı biber, ceviz ve hurmadan oluşmuştu. Dönen tabak İkea'dan alınmıştı. 

 
 


 
Kırmızı ve yeşil biber içinde peynir. Bu sefer peynirin içine ince ince doğranmış dereotu ve maydanoz kattım ve çörek otu ile süsledim 


Ana yemek olarak kremalı mantarlı somon . Kremalı havuç, brokoli ve patatesle servis ettim. Tarifini ekleyeceğim.