Son derece güzel bir salata. İçinde havuç , şeker, hardal olunca coreslaw'a döndü. Buyurun bakalım tarifine :
- Bir normal boy lahananın yarısı kadar lahana.
- 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 büyük boy havuç
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı sirke (ben balzemik kullandım)
- 2 yemek kaşığı kadar mayonez
- 4-5 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı dolu dolu süzme yoğurt ( ben kendim normal yoğurdu havlu kağıt ve tel süzgeç yardımı ile süzüyorum.)
- Lahanaları ince ince kıyın, üstüne şeker ve tuzu atıp öldürene kadar ovun. Zaten havalesini kaybettiğini ve küçüldüğünü fark edeceksiniz. Üzerine rendelediğiniz havucu da katın.
- Üzerine bir kapta dövdüğünüz sarımsak, yoğurt, mayonez, sirke, hardalı karıştırıp dökün. Tadını kontrol edin. Mayonezi yada yoğurdu az gelmiş ise ilave edin. Süsleyerek servis edin.