Pages

21 Ocak 2016

Milföy Hamurundan Şöbiyet


Kış ayının en soğuk günlerinde açan orkidelerimi de koymadan edemedim :) Hem orkidelerim hem de tatlım çok güzel

Aman efendim hem çok pratik hem de son derece güzel bir tarifle birlikteyim. İçine irmikli kaymaklı iç koyduğum için şöbiyet dedim. Kare kare kestim, biliyorsunuz ki şöbiyet muska şeklinde olur. İçine irmikli kaymaklı iç koymazsanız ceviz yada Antep fıstığı ile yaparsanız da baklava olur.

Malzemeler:

  • 8 parça milföy ( 2 li ayırmadan kullandım. 2'li derseniz 4 adet)
  • 250 gram kadar tereyağ
  • İç malzememsi için : 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı irmik,1 çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 100 gr kadar kaymak
  • Şerbeti için : 3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, bir kaç damla limon
Yapılışı:

  1. Şerbet malzemelerini kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet soğuk tatlı sıcak yada tam tersi olmalı
  2. İç malzemesi için ceviz ve kaymak hariç tüm malzemeyi karıştırın ve muhallebi gibi pof pof kabarana kadar pişirin. Sıcaklığı geçince içine kaymak ve  cevizi katın. Benim kaymağım genellikle gerçek süt kaymağı oluyor. Ben gerçek süt kaymağını el blendırı ile çırpıp koyulaştırıyorum.
  3. Buzluktan çıkarttığımız milföylerin açılmasını bekliyoruz ve açılmış olan 2 adet 2'li milföyü kare borcama yerleştirin.
  4. Arasına İç malzemeyi koyun. Üstüne tekrar 2 adet 'li milföyü koyun. Her bir kare milföyü 4'e kesin. Yani 16 adet tatlı diliminiz olacak.
  5. Üzerine erittiğiniz tereyağı dökün ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçtikten hafif ılınmaya başlayınca, önceden kaynattığınız ve soğuttuğunuz şerbeti ılık halde ki tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun.