Pages

25 Aralık 2015

Mozaik Pasta


Eskilerden, hem çok keyifli hem de çok lezzetli bir tariftir. Tavsiye ederim. Pevin'imin ellerine sağlık.

Bu tarif baton kek kalıbına göre olduğu için normal tarifin 1.5 katı kadardır.

Malzemeler:
  • 450 gr petibör büskivi ( 2,5 paket kadar. 1 paket petibör 175 gr'dır. )
  • 1,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı ceviz veya fıstık ( isterseniz, keserken sorun olabilir. )
  • Üzerine hazır çikolata sosu (bitter )
 Yapılışı:
  1. Öncelikle bisküvileri kırıyoruz ama çok ufalayamıyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. İçine sütü, ve şekeri ekliyoruz, şekeri eritiyoruz. Eriyen malzemeleri bisküvilerin üstüne döküyoruz. Çok sıcak olmayacak sadece şekerin kakaonun karışacağı kadar, çok sıcak olursa bisküvileri de kötü yapar. İyice karıştırıyoruz.
  2. Karışımı kek kalıbına strech folya serdikten sonra dökerek yapabilirsiniz yada elinizle şekil vererek de yapabiliriz. Buzdolabında soğuttuktan sonra kabımıza çıkarıyoruz ve üzerindeki tarife göre çikolata sosunu döküyoruz.