Eskilerden, hem çok keyifli hem de çok lezzetli bir tariftir. Tavsiye ederim. Pevin'imin ellerine sağlık.
Bu tarif baton kek kalıbına göre olduğu için normal tarifin 1.5 katı kadardır.
Malzemeler:
- 450 gr petibör büskivi ( 2,5 paket kadar. 1 paket petibör 175 gr'dır. )
- 1,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı kakao
- 8 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı eritilmiş margarin
- 1 su bardağı ceviz veya fıstık ( isterseniz, keserken sorun olabilir. )
- Üzerine hazır çikolata sosu (bitter )
- Öncelikle bisküvileri kırıyoruz ama çok ufalayamıyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. İçine sütü, ve şekeri ekliyoruz, şekeri eritiyoruz. Eriyen malzemeleri bisküvilerin üstüne döküyoruz. Çok sıcak olmayacak sadece şekerin kakaonun karışacağı kadar, çok sıcak olursa bisküvileri de kötü yapar. İyice karıştırıyoruz.
- Karışımı kek kalıbına strech folya serdikten sonra dökerek yapabilirsiniz yada elinizle şekil vererek de yapabiliriz. Buzdolabında soğuttuktan sonra kabımıza çıkarıyoruz ve üzerindeki tarife göre çikolata sosunu döküyoruz.
Çikolata sosuyla bi harika olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilen sevdiğim tatlılardan biri.. elinize sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilElinize sağlık
YanıtlaSilÇok severim mozaik pastayı ama hiç üzerine sos ile denememiştim.
YanıtlaSilNe güzel olmuş bol lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilŞimdi yapıp gece yemek vardı, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Çok severim hatta bayılırım elinize sağlık :)
YanıtlaSilBu tarifin yapılmadığı ev yok giyebilirim hiç eskimeyen her zaman severek yendiğimiz milli pastamız
YanıtlaSilBu tarifin yapılmadığı ev yok diyebilirim hiç eskimeyen her zaman severek yendiğimiz milli pastamız
YanıtlaSilen sevdiğim hem pratik hem çok lezzetli:)
YanıtlaSilHem kolay hem lezzetli elinize saglik..mutlu 2016 yili olsun..
YanıtlaSilPratik ve kolay lezzetlerden biride mozaik pasta ellerine ve paylaşımına sağlık sevgiler
YanıtlaSil