2. pancake tarifi. Bunda çok az tereyağı var. Kesinlikle çok daha lezzetli oldu. Bu orada resimde gördüğünüz peynir dışındaki her şey benim imalatım, ev yapımıdır. Peyniri de Hollandalılar evde yapmışlar :)
Resimde neler var:
Karadut reçeli tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Erik marmeladı
Zeytin tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz
Lutenitsa (kahvaltılık sos) tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tereyağı ister benmari usulü, ister tavada eritin sonra soğusun. Hamurumuzu pişirmesin.
- Süt ve şekeri bir güzel çırpın içine yumurtayı da atın çırpın. Üstüne kurularını koyun ( un, kabartma tozu, vanilin ) kıvamlı bir hamurunuz olmalı
- Soğuttuğunuz tereyağı da eritip ekleyip karıştırın.
- Yapışmaz bir tava kullanırsanız yağ kullanmayın. Tavada yaklaşık 10-12 cm çapı olacak şekilde tahmini yarım kepçe hamurunuzdan dökün. Hamurunuz göz göz olunca çevirin arka tarafını pişirin.
- Nutellayla, balla , reçelle bir güzel aman aman da pek bir güzel olur.