Pages

18 Eylül 2015

Pancake 2



2. pancake tarifi. Bunda çok az tereyağı var. Kesinlikle çok daha lezzetli oldu. Bu orada resimde gördüğünüz peynir dışındaki her şey benim imalatım,  ev yapımıdır. Peyniri de Hollandalılar evde yapmışlar :)

Resimde neler var:
Karadut reçeli  tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Erik marmeladı
Zeytin tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz
Lutenitsa (kahvaltılık sos) tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.

Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin ve 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
  1. Tereyağı ister benmari usulü, ister tavada eritin sonra soğusun. Hamurumuzu pişirmesin.
  2. Süt ve şekeri bir güzel çırpın içine yumurtayı da atın çırpın. Üstüne kurularını koyun ( un, kabartma tozu, vanilin ) kıvamlı bir hamurunuz olmalı
  3. Soğuttuğunuz tereyağı da eritip ekleyip karıştırın.
  4. Yapışmaz bir tava kullanırsanız yağ kullanmayın. Tavada yaklaşık 10-12 cm çapı olacak şekilde tahmini yarım kepçe hamurunuzdan dökün. Hamurunuz göz göz olunca çevirin arka tarafını pişirin.
  5. Nutellayla, balla , reçelle bir güzel aman aman da pek bir güzel olur.

15 Eylül 2015

Çatlak Kurabiye


Evet efenim çok uzun zamandır denemek istediğim bir kurabiye tarifi idi. Denedim ve çok beğendim.
Bizim evde kakaolu kurabiye ve kekler pek yenmez ancak bu kurabiye çok sevildi. Dışı kıtır içi yumuşak bir kurabiye oldu.Umarım sizde memnun kalırsınız.

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ ( 150 gr kadar)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket 80 gr'lık bitter çikolata
  • 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilin
  • 1.5 su bardağı un
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Çikolata ve tereyağı mikrodalgada yada bir tencerede eritin. Ancak çok ısıtmayın sadece erisin.
  2. Üzerine şeker, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu atın.
  3. Yumurtaları da ekleyip güzelce karıştırın. Ele yapışan bir hamur olmalı. Çok baş edemezseniz biraz daha un koyabilirsiniz.
  4. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Elinizle yuvarlak yaptığınız kurabiyelerin üst kısımlarını pudra şekerine banarak aralıklı olarak (yayılacak çünkü) dizin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 12-15 dakika arası pişirin. İsterseniz sonrada pudra şekeri serpebilirsiniz. Ben tekrar serpmedim.