Pages

14 Mayıs 2015

Mantarli, Kirmizi Biberli , Kremali Enginar


Gerçekten muhteşem bir tarifle karşınızdayım. Tarifin aslı Yasemin'den  Ben onun tarifine biraz da mantar ekledim. Son derece başarılı bir yemek oldu. Enginar sevmeyenler bile bayıla bayıla yerler. Allahım kırmızı biberin yakışmadığı bir yer var mı ?
 
Mantarlı ilgili bir püf noktası vermek istiyorum. Mantarınızın kavrulup sote azıcıkda diri olmasını istiyorsanız yüksek ateşte kavuracaksınız suyunu salmayacak. Yok ben öyle sevmiyorum derseniz daha kısık ateşte suyunu salıp çekmesini bekleyeceksiniz. Ben bu tarifte mantarları hızlı ateşte kavurdum.

Diğer enginar tarifleri
Portakal suyuyla pişirilmiş enginar
Kaşarlı mantarlı enginar
Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği Etli Enginar Dolması
 Enginar Göbeğinde Kıymalı Dolma İç Baklalı Enginar

Malzemeler

Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
2 adet kapya biber
100 ml ( hazır krema paketinin yarısı kadar ) krema
1 adet limon
2 adet küp şeker
tuz, karabiber

Yapılışı:
1.  Enginarları limonlu tuzlu suda haşlayın. Mantarların kabuklarını elinizle temizleyin ince ince doğrayın. Zeytinyağında harlı ateşte soteleyin.
2. Başka bir tavada soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin İçine uzun uzun doğradığınız kırmızı biberleri de katın. 2 adet küp şekeri de ekleyip soğanlar karamelize olana renkleri dönene kadar sürekli karıştırarak soteleyin. Bu arada tız ve karabiber ekleyebilirsiniz.
4. Mantarları da soğanların içine katın. Kremasını da ekleyip ocağın altını kapatın.
5. Servis tabağına aldığınız enginarların içlerine hazırladığınız harçtan paylaştırıp servis edebilirsiniz.