Avokado' nun yararları, lezzetleri her yerde anlatılıyor ve uygulanıyor. Özellikle cilt üstündeki yararları üstünde çok duruluyor. Sofranızda değişik bir lezzet ve renk ( rengi harika) , tabii bir de sağlıklı bir yiyecek istiyorsanız denemelisiniz.
Avokadonun Faydaları Nelerdir?
- Zengin vitamin ve mineraller içeriği sebebiyle yetersiz beslenenler için önemlidir.
- A, C ve E vitamini bakımından zengindir.
- Lutein ve Glutathion gibi antioksidanlar içerir.
- Kalp ve damar sağlığını korur. Kalp damarlarının daralması ve tıkanmasını önleyici özelliktedir.
- Kandaki kötü kolesterolü düşürücü tekli doymamış yağlar içerir.
- Diğer meyvelere nazaran daha fazla protein içerir.
- Asparagin, aspartik asit, glutamin ve glutamik asit gibi serbest aminoasitlere diğer meyvelerden daha fazla oranda sahiptir.
- Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
- Yangı giderici ve nemlendirici özelliğiyle avokado yağı egzema ve sedef sorunları için faydalıdır.
- Üreme sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur.
- Sahip olduğu doymamış yağ asitleriyle kolesterolün yükselmesini önleyici etkiye sahiptir.
- Avokadonun yararları arasında zengin demir içeriğiyle kansızlığı önleyici etkisi de bulunur.
- Sahip olduğu protein, vitaminler, mineraller sayesinde, küçük çocukların ve hamile kadınların sağlıklı beslenmesinde yararlıdır.
- 100 gram avokado yaklaşık olarak 165 kaloriye sahiptir.
- Avokadoda bulunan 14 mineral hücre yenilenmesini sağlamakta. Dolayısıyla yaşlanmaya neden olan zararlı toksinleri vücuttan atarak yaşlanmayı yavaşlatmakta ve cildi yıllara karşı korumaktadır.
- Avokado %30 oranında barındırdığı doymamış yağ miktarı nedeniyle vücuttaki kolestrolün artmasını önler. Kalp ve damar hastalıklarında doğal bir şifa kaynağıdır. Ülser üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir.
- Avakadonun içinde A, B1, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri, fosfor, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineraller bulunmaktadır.
Malzememeler:
- 1 adet avokado
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kadar tuz, 1çay kaşığı karabiber ve 1.5 limon suyu (önemli)
- 2 dişte sarımsak
Avokadonun yumuşak olanını seçin mutlaka. Avokadoyu ikiye ayırıp , içini çıkarıp , rondoya parça parça koyalım. İçine tüm malzemeyi atalım ve çekelim Bir tabağa koyup servis yapalım.