Pages

25 Mart 2015

Avokado Salatası



Avokado' nun yararları, lezzetleri her yerde anlatılıyor ve uygulanıyor. Özellikle cilt üstündeki yararları üstünde çok duruluyor. Sofranızda değişik bir lezzet ve renk ( rengi harika) , tabii bir de sağlıklı bir yiyecek istiyorsanız denemelisiniz.

Avokadonun Faydaları Nelerdir?
  • Zengin vitamin ve mineraller içeriği sebebiyle yetersiz beslenenler için önemlidir.
  • A, C ve E vitamini bakımından zengindir.
  • Lutein ve Glutathion gibi antioksidanlar içerir.
  • Kalp ve damar sağlığını korur. Kalp damarlarının daralması ve tıkanmasını önleyici özelliktedir.
  • Kandaki kötü kolesterolü düşürücü tekli doymamış yağlar içerir.
  • Diğer meyvelere nazaran daha fazla protein içerir.
  • Asparagin, aspartik asit, glutamin ve glutamik asit gibi serbest aminoasitlere diğer meyvelerden daha fazla oranda sahiptir.
  • Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
  • Yangı giderici ve nemlendirici özelliğiyle avokado yağı egzema ve sedef sorunları için faydalıdır.
  • Üreme sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur.
  • Sahip olduğu doymamış yağ asitleriyle kolesterolün yükselmesini önleyici etkiye sahiptir.
  • Avokadonun yararları arasında zengin demir içeriğiyle kansızlığı önleyici etkisi de bulunur.
  • Sahip olduğu protein, vitaminler, mineraller sayesinde, küçük çocukların ve hamile kadınların sağlıklı beslenmesinde yararlıdır.
  • 100 gram avokado yaklaşık olarak 165 kaloriye sahiptir.
  • Avokadoda bulunan 14 mineral hücre yenilenmesini sağlamakta. Dolayısıyla yaşlanmaya neden olan zararlı toksinleri vücuttan atarak yaşlanmayı yavaşlatmakta ve cildi yıllara karşı korumaktadır.
  • Avokado %30 oranında barındırdığı doymamış yağ miktarı nedeniyle vücuttaki kolestrolün artmasını önler. Kalp ve damar hastalıklarında doğal bir şifa kaynağıdır. Ülser üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir.
  • Avakadonun içinde A, B1, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri, fosfor, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineraller bulunmaktadır.
Geçelim tarife. Son derece kolay bir tarif :

Malzememeler:
  • 1 adet avokado
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar tuz, 1çay kaşığı karabiber  ve 1.5 limon suyu (önemli)
  •  2 dişte sarımsak 
Yapılışı:

Avokadonun yumuşak olanını seçin mutlaka. Avokadoyu ikiye ayırıp , içini çıkarıp , rondoya parça parça koyalım. İçine tüm malzemeyi atalım ve çekelim  Bir tabağa koyup servis yapalım.