Pages

6 Ocak 2015

Kızarmış Patatesten Patates Salatası


Snitzel'in yanına yapıldı ama her daim yapılabilir. Afiyetle de yenir.

Kızartılmış patatesten patates salatası için :
  • 2 adet büyük patates
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı hardal ( tohumlu olursa çok daha iyi olur)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • isterseniz 2-3 sap taze soğan ( ben koymadım)
Yapılışı:
  1. Patatesleri küp küp doğrayıp, yıkayıp ( üstündeki nişastası gitsin diye) sonra kurulayıp kızgın yağda kızartın.
  2. Üstüne sosunu hazırlayın. Sarımsakları tuzla dövün , blendırınızın içine atın. Üstüne yoğurt, mayonez, hardal , sirke , zeytinyağını koyup bir güzel karışmasını sağlayın. Bundan sonra isterseniz ince ince doğradığınız taze soğanları da kayabilirsiniz.
  3. Patateslerinizin üstüne döküp, karışmasını sağlayın. Servise hazır.

5 Ocak 2015

Dana Şnitzel ( Schnitzel )




Efsane bir lezzetle birlikteyiz. Kim sevmez ki şnitzeli. Bu Şnitzel biraz daha tadı arttırılmış şekilde kızartıldı. Yanında da kızartılmış patatesten salata. Offf valla bayıla bayıla yedik.

Snitzel malzemeler:

  • 3 kişi için 3 adet dana bonfile
  • 3-4 adet grissini
  • 100 gr kadar mısır gevreği
  • 2 adet yumurta
  • 1 tabak dolusu un
  • her bir şnitzel üzeri için limon ve 1 parça tereyağ
  • inceltmek için yağlı kağıt yada streç
Snitzel yapılışı:

  1. Dana bonfilelerinizi ister yağlı kağıdın arasında isterseniz strecin arasında bir güzel inceltiyorsunuz. Bunu ister merdane ile ister benim gibi pirinçten havan ile yapın. En güzel o dövüyor valla. İncecik olacak neredeyse karşı tarafı görecek gibi :)
  2. Blendırınıza öncelikle mısır gevreklerini atıp bir güzel çekiyorsunuz. Mısır daha lezzetli olmasını sağlıyor. Üstüne elinizle kırdığınız grissinilerini atıyorsunuz. Onu bir kere bastırıp çekiyorsunuz. Un ufak olmasını istemiyoruz. Biraz taneli kalsın istiyoruz.
  3. Bir tabağa un, 1 tabağa çırptığınız yumurta, 1 tabağada grissini ve mısır gevreği karışımınızı koyuyorsunuz. 3 ayrı tabağınız olacak.
  4. Tavada yağınızı kızdırıyorsunuz. İyice incelttiğiniz etinizi önce bir güzel una, sonra yumurtaya sonra da grissini ve mısır gevreği karışımına bulayıp kızgın yağda her iki tarafı nar gibi kızarana kadar pişiriyorsunuz.
  5. Hemen sıcak sıcak 1 parça tereyağını üstüne bırakıyorsunuz. Kendi kendine eriyecek. Üstünde limon parçası ile servis ediyorsunuz.