Pages

15 Ekim 2015

Limonlu Labneli Parfe



Çok hafif, çok lezzetli bir tatlı. İstediğiniz meyve ile yapabilirsiniz, örneğin portakal yada vişne de çok yakışır. Kardeşimin komşusu Özge yapmıştı, ilk defa orada yemiştim. Sonrasında tarifi ondan alarak ben de yaptım. Tarifin sadece muhallebisinde revizyon var , siz labne katmayabilirsiniz. Labne olunca tadı biraz daha hafifliyor tabii. File Antep fıstığı da çok yakışmıştı. Evinizde bulunuyorsa mutlaka katın. Siz de hafif ve kolay tatlılardan hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin.
 
Malzemeler:
 
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • muhallebisi için 1 lt süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 yumurta sarısı, 1 paket labne peyniri
  • Jöle kısmı için: 3 limonun suyu, 3 su bardağı su, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı buğday nişastası, limon kabuğu rendesi ve file Antep fıstığı
Yapılışı:
  1. 1 paket kedi dili bisküviyi büyük dikdörtgen borcama dizin. Sütle ıslatın.
  2. Muhallebisini labne peyniri hariç puf puf olana kadar pişirin. İlk sıcağı geçince el blendırını daldırıp çırpın, soğumaya yüz tutunca da içine labne peynirini atıp el blender ile bir güzel çırpın. En az 3 dk.Kedi dillerinin üstüne dizin. Buzdolabında soğusun
  3.  Jölesini de yapın. Puf puf yapar yapmaz antep fıstıklarını atın. Biraz ağıza diri diri gelsin. Biraz kaşıkla karıştıra karıştıra soğutun. sıcak sıcak dökmeyin  muhallebi jöleyle karışır güzel olmaz.
 

9 yorum:

  1. Fotoğraflara bakarken lezzeti damağıma değdi sanki. Ellerinize sağlık. En kısa zamanda denenecekler arasına aldım bile.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, limonlu labneli parfeniz ne kadar lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, güzel bir tatlı hazırlamışsınız.

    YanıtlaSil
  4. Farklı görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok hafif bir lezzet olduğu anlaşılıyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık nefis gözüküyor hiç yemediğim ama merak ettiğim bir lezzet

    YanıtlaSil