Bursa'ya gelipte süt helvası yemeden döndüyseniz gerçekten çok şey kaybetmişsiniz demektir. Süt helvası yemenin başka bir yolu da onu yapmak tabii :) Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 200 gr kadar tereyağ ( ben yarısı kadar tereyağ ve yarısı kadar sıvıyağ kullanıyorum. Aslı tamamen tereyağ tabii ki )
- 1 su bardağı un
- 1,5 litre süt
- 1 su bardağı şeker ( isterseniz siz daha fazla koyabilirsiniz.)
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
- üstüne serpmek için şeker
1) Tereyağımızı tencerede eritelim. Unu ilave edip kısık ateşte unun kokusu kaybolana kadar kavuralım. Rengi kararmayacak hafif dönecek. Altını kapatalım.
2) Bir tencerede sütümüzü, şekerimizi, yumurtanın sarılarını ve vanilyamızı katarak ılıtalım. Parmağımızı içine koyduğumuzda parmağımızı içinde dayanabilecek sıcaklığa geldiğinde kapatalım.
3) Sıcak sütümüzü unun üstüne katalım. Tenceremizin altını yakalım. Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırmamız lazım. İsterseniz el blendırı daldırabilirsiniz. Ben genelde kullanıyorum çok pratik. Pof pof olana kadar pişecek.
4) Dikdörtgen borcama dökelim. Üstünün yanması için üstünün her yerine toz şekeri serpelim. Çok fazla olursa kıtır kıtır olur. O yüzden hafifçe parmaklarımızın ucuyla serpeceğiz. Gerçi ben üstünün öyle kıtır kıtır olmasını da seviyorum :) 180 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyetle bal şeker olsun
Elinize sağlık (:
Yağı biraz fazla gibi, ama lezzetinin tam yerinde olduğuna eminim bu malzemelerle. Ellerine sağlık...
vallahi yemeden döndük ama hiç duymamıştık ki
Elinize sağlık
Bursa da yaşıyorum ve süt helvasının yapılmadıgı lokanta yok diyebilirm abartıp bazen hergun bile yiyebiliyorz ama evde hiç denemedim ellerinize sağlık ;)
her yaz yazlığa gelirken geçiyoruz Bursadan ama hiç yemedim bunu Bursalı arkadaşlarım da hiç bahsetmemişti merak ettim sorayım bakayım..
Daha önce hiç denemedim,eminim tadıda çok güzeldir.Ellerinize sağlık.
ellerinize sağlık
Çok merak ettim deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
Deneyin Nahide hanım beğeneceksiniz :)
Ellerinize sağlık farklı bir lezzet denemek isterim yalnız fırında mı kızartınız orası eksik kalmış.Selamlar bırakıyorum...
Bergüzar hanım fırınlıyoruz. Hemen düzelttim. Uyarı için teşekkürler
Elinize sağlık çok güzel görünüyor, sadece zeytinyağı ile yapılsa olur mu acaba ?
hiç duymamıştım..sütlü tatlılar en sevdiklerim..denemek istiyorum doğrusu :)
Nergis mevsimi
Süt helvası sadece zeytinyağlı olursa tadı bozulur gibi geliyor, zaten tamamı tereyağlıyken biz kısıyoruz :)
Gülşah hanım hergün yerim bende ama ya gelsin kilolar durumu. O yüzden arada sırada yemek lazım :)
Audrey bir daha ki sefere mutlaka deneyin. Sevgiler
AAA lütfen deneyin elit stil. Bu tabi biz Bursalıların eksikliği. Tanıtımını yapmazsak nereden bileceksiniz.
Ah yağ var lezzet var ne yazık Saadet hanımcım :)
İlk defa duydum ve çok merak ettim, ilk fırsatta denemeli. Elinize sağlık, sevgiler...
ben ilk kez duydum:)
Ellerinize sağlık bir Bursa'lı olarak çok seviyorum süt helvasını, bayılırım, nefis görünüyor. Sevgilerimle
Bursa'ya taşındığımda öğrendim ben de süt helvasını ama Bursa'nın olduğunu bilmiyordum.
Harika, elinize sağlık ;)
Ellerine sağlık hiç tatmadığım bir lezzet çok güzel görünüyor ♥