Pages

31 Ekim 2014

Peynir soslu kuzu eti - Lokum gibi et nasıl pişirilir




 
Harika yumuşacık lokum kıvamında nefis bir et oluyor. Nusret'in pişirdiği lokumdan hiç farkı yok :) Üstüne peynir sosu da süper yakışıyor. Mutlaka deneyin.
 
Malzeme :
Görüldüğü gibi 8-9 parça kuzu külbastı
yarım paket krema ve bir bisküvi büyüklüğünde ama yaklaşık 1 parmak kalınlığında beyaz peynir , farklı peynirlerde denenebilir. (ben keçi sütünden beyaz peynir kullandım. )
 
Yemeğin sırrı eti pişirmede
Etlerin altına 2 kat sterch film seriyorsunuz. Etlerin üstünü de 1 kat strech filmle kapatıyorsunuz. Sert ve ağır bir cisimle ( ben pirinç havanımın altı ile dövüyorum ) Etleri döverek inceltiyorsunuz. Strech filmin içinde kolayca dövülüyorlar.
Sonra tavaya az bir yağ koyuyorsunuz. Lezzet arttırmak isterseniz tereyağ kullanabilirsiniz. Etleri kızmış yağa atıyorsunuz. Yaklaşık yarım dakika pişiriyorsunuz. Daha fazla değil. Pişen et parçasını bir diğer etin üstüne koyarak, diğer etleri de hep bu etin üstüne koyarak 3-4 kat et elde ediyorsunuz. Etin sıcak tarafı diğer etin üstünü pişiriyor. En son 4. katı koyunca etin hepsini ters çevirip bir yarım dakika daha pişiriyorsunuz. Tüm bu işlem 1.5 dakikayı geçmeyecek. Et suyunu bırakmadan piştiği için lokum kıvamında olacak. AAA çok az pişti bu et demeyin deneyin.
 
Gelelim sosuna. Etleri pişirmeden önce bir sos tenceresinde kremayı ısıtıyorsunuz. Kremanın içine peynir atarak , peyniri kremada eritiyorsunuz. Biri iki tıngırdayınca altını kapatıyorsunuz. Servis yaparken peynir  sosu biraz soğumuş olsun. Krema az soğudunda kıvam alacaktır ve etin üstünde çok daha iyi duracaktır. Benim ki sıcak sıcak olduğu için erimişti.

28 Ekim 2014

Bal - Limon - Zencefil - Zencefil Şurubu







Hastalıksız , iyi bir kış geçirmeniz dileği ile ;

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy kavanoz
  • 1 adet taze zencefil
  • 1 adet ince ince dilimlenmiş limon
  • 1/3 şişe kadar bal
Hazırlanışı:
  • Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik doğrayın. Kavanozun içine atın, üzerine limonları ekleyin.  Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. 1 gün sonra kullanıma hazırdır. Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.
  • Kullanırken; bir kupaya bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.


27 Ekim 2014

PratikChef'ten hediyem - Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Cannelloni





PratikChef hediye göndermiş. Bayıldık. Öncelikle tüm ürünler çok güzel ambalajlanmış. Hepsi numaralandırılmış. Soğuk zincirine dikkat edilmiş. Yapımı pratik, tüm ürünler gramajına kadar ayarlanıp, doğranıp hazırladığı için yemeğimizi yapmamız 5 dakikamızı almadı. Sonuç da süper. Daha ne ister insan.

Tüm malzemenin tarife göre numaralandırılmış olması ve tümü hemen pişirmeye hazır olduğu için , oğlumla beraber yaptık yemeğimizi. İkimizde çok eğlendik yemeği yaparken. Lezzeti de süper oldu. TEŞEKKÜRLER PRATIKCHEF