Pages

27 Haziran 2014

Tuzlu bisküviler




Herkese hayırlı ramazanlar. Sahurda yiyebileceğiniz tuzlu bisküvi ile karşınızdayım. Yaptıktan sonra kapalı kaba koyup sahurda yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 yumurta ( 1 adetinin sarısı dışına)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 125 gr tereyağ yada katı yağ ( teremyağ gibi bir yağ olabilir )
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un  ( 3 su bardağı ile başlayın)
Yapılışı:

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu da ve üstüne kabartma tozu katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  2. Parmak kalınlığında merdane yardımı ile açın. Ben kalın seviyorum siz daha ince açabilirsiniz.
  3. Kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalıbınız yoksa bardak yardımı ile de yuvarlak şekillerde yapabilirsiniz.
  4. Yumurta sürdükten sonra üstüne çörek otu, susam serpip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Çok tutmayın sertleşmesin.

26 Haziran 2014

Pembe limonata Çilekli limonata




Limonata tarifinin üstüne çilek ekleyerek yaptığımız bir tarif. Fakat çilek öyle bir bastırıyor ki inanın limon tadı yok oluyor yerine çilek tadı baskın geliyor. Rengi de çok güzel oluyor. Fotoda turuncu gibi çıkmış ama daha pembe bir renk.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 adet limon
  • 1/2 litre su ve 2.5 litre su
  • 1 kase çilek
Yapılışı:
  1. Limon kabuklarını bıçak yardımı ile beyaz kısımlarını mümkün olduğunca almadan soyuyorsunuz.
  2. 1/2 litre su , 2 su bardağı şeker ve limon kabuklarını kaynatıyorsunuz. Kabukların bu şekilde pişmesi limonataya duruluk ve yüksek tat veriyor. Kaynatıp altını kapattıktan sonra limon sularını sıkıp üzerine ilave ediyorsunuz.
  3. Limon kabuklarını süzüp içine içine 2.5 litre su ilave ediyorsunuz. 
  4. Çilekleri rondodan geçirip içine ekliyorsunuz. Ben duru olsun diye tel süzgeçten de geçirdim ayrıca. Yine de çok hafif bulanıklık olabiliyor.