Pages

2 Mayıs 2014

Magnolia Bakery - Magnolia puding

 
 
Daha önce Magnolia puding 'in tarifini vermiştim ( tıklayın lütfen) ancak orijinalinin tadına bakamamıştım. Orijinalin de tadına bakmak da nasip oldu. Gerçekten çok güzel bir lezzet . Bizim ağız tadımıza çok uygun. Eğer yolunuz New York' a düşerse mutlaka deneyin derim.
Yukarıda da tarifi var Magnolia'nın yaptığına çok yakın bir tat elde edebiliyorsunuz.
 
New York'da birkaç yerde merkezi var. Biz 49 st'de Rockfelle Center'a yakın olana gittik. Aslında bir kaç kez gittik. Bir kere yedik sonra bir kaç kez daha yedik :) İçeride günün her saati ciddi sıra var. Ama o sırayı beklemeye, gidip Magnolia Bakery'i  bulmaya değer :) Gidin bulun mutlaka deneyin.
 
En güzel, muzlu tabii ki
 
 

 
Dükkanın içi . Biz bloggerlarda denemeyen kalmadı. Bir yapan bir daha yaptı . Ben yaptım mesela :)
 



Ayrıca cup cake'de yapıyorlar ama pudingleri muhteşem. Amerikalıların kocaman porsiyonları meşhur biliyorsunuz. Valla koca porsiyon falan demedik hepsini bir güzel yedik :)

30 Nisan 2014

Kahvaltılık Zeytin Kavurması



Zeytinleriniz görüntüsünü mü kaybetti. Tazelenmeye mi ihtiyacı var. Bu yöntemi tavsiye ederim. Deneyin seveceksiniz

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı kadar yeşil zeytin ve siyah zeytin
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • kekik, pul biber

Yapılışı:

  1. Tavaya zeytinyağını koyun. Yağ kızmaya başlayınca sarımsakları atın, 1-2 dakika kadar çevirin, zeytinleri üzerine ilave edin. 10 dakika kadar karıştırak kavurun, Ocaktan almaya yakın kekik, pul biberi de atın. Bu şekilde 1-2 dakika daha çevirin, Sıcak sıcak servis yapın.

28 Nisan 2014

Kıymalı Galeta Unlu Börek






Gerçekten çok nefis bir börek oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu böreği de Pevin yaptı. Arkadaşım ellerine sağlık.

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • içi için 350-400 gr kıyma, 1 adet büyük kuru soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ve istenirse ceviz çok yakışıyor
  • sıvısı için su ve sıvıyağ
  • Üstüne yumurta ve galeta unu





  1. Kıymalı harcı hazırlamak için önce kıymaları öldürüyorsunuz . Sonra yemeklik doğradığınız soğanı atıyorsunuz. Soğanları da öldürüyorsunuz. Kapattıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu, karabiberi, tuzu ve cevizi ekliyorsunuz. İçiniz hazır.
  2. Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyorsunuz . Üçgen parçalara sıvıyağ ve su karışımı sürüyorsunuz. Geniş kenarına kıymalı harcı koyup gevşek gevşek sarıyorsunuz.
  3. Bir kapta çırptığınız yumurtaya böreklerin üstlerini ve yanlarını batırıp yumurtalanmış yüzeyleri galeta ununa buluyorsunuz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,  200 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.