Pages

28 Mart 2014

Ispanaklı meze






Son derece kolay ve bir o kadar lezzetli bir tarif.

Malzemeler : 1 büyük havuç, 1 orta boy soğan, 4-5 diş sarımsak, yarım kilo ıspanağın sapları, tuz. Üstüne sarımsaklı yoğurt.

İnce ince doğranmış soğan ve sarımsakları ve rendelenmiş havuçları zeytinyağında soteliyorsunuz. Soğanlar sarımsaklar sararınca üstüne ıspanakların sap kısımlarını da ilave ediyorsunuz. Ispanak sapları suyunu salacaklar. Ispanakların sularını çektireceksiniz. Tuzunu atmayı unutmayın. Sonrasında da 5 dakika kadar daha kavuracaksınız. Kavrulan mezenizi bir kenarda soğutun.Üstüne sarımsaklı yoğurt,  pul biberle servis edin.

25 Mart 2014

Bloğum 6 yaşında


Bloğum 6 yaşında, ben de yarın 44 yaşındayım :) Zaman ne kadar hızlı geçiyor. Ben dahil herkese sağlıklı ve mutlu nice  nice yıllar diliyorum.

Bana yorum bırakan , bırakmayan, sayfaya şöyle bir uğrayan, tarifleri deneyen denemeyen herkese çok teşekkür ederim. İyi ki blogger olmuşum. Tariflere devam. Sevgiler


Dereotlu Poğaça






Kıyır kıyır pek bir güzel poğaça. Denemenizi mutlaka tavsiye ederim.

Malzemeler :

  • yarım paket margarin veya o miktarda tereyağ ( ben tereyağ kullandım)
  • 1 aida bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük aida bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kadar sirke
  • 3- 4 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
  • yarım demet bağ dereotu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • İçi için 1 yemek tabağı dolusu peynir
Yapılışı:
  1. Doğranan dereotları dahil , Yumurtanın sarısı ve peynir hariç tüm malzemeler yoğurma kabına konur. Elinize yapışan ama çok da cıvık olmayan bir yumuşak bir hamurkıvamına gelene un konur. Hamur sert olursa süt veya su ile yumuşatabilirsiniz.
  2. Yuvarlak açılarak içine peyniri konur. Hamurun bir kenarı diğer kenara kapatılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üstlerine yumurtanın sarısı sürülüp, 170-180 derecede yaklaşık yarım saat kızarıncaya kadar pişirilir.