Pages

28 Mart 2014

Ispanaklı meze






Son derece kolay ve bir o kadar lezzetli bir tarif.

Malzemeler : 1 büyük havuç, 1 orta boy soğan, 4-5 diş sarımsak, yarım kilo ıspanağın sapları, tuz. Üstüne sarımsaklı yoğurt.

İnce ince doğranmış soğan ve sarımsakları ve rendelenmiş havuçları zeytinyağında soteliyorsunuz. Soğanlar sarımsaklar sararınca üstüne ıspanakların sap kısımlarını da ilave ediyorsunuz. Ispanak sapları suyunu salacaklar. Ispanakların sularını çektireceksiniz. Tuzunu atmayı unutmayın. Sonrasında da 5 dakika kadar daha kavuracaksınız. Kavrulan mezenizi bir kenarda soğutun.Üstüne sarımsaklı yoğurt,  pul biberle servis edin.

3 yorum:

  1. Ispanak sapı dediğiniz kökü mü acaba? Nefis gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ıspanağı çok severim,sizin tarif de oldukça iştah açıcı,tarif listeme aldım,teşekkür ederim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. bende hep yumurtalı yapardım kökünüde.bu tarif çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil