Pages

14 Ağustos 2013

Erik Likörü


Vişne likörünü her sene yaparım. Rengi ile tadı ile gerçekten harika bir likör olur. Bu senede ilk defa erik likörünü denedim. Bu likörde güzel oldu. Bol bol eriği olanlar değerlendirebilirler.

Vişne likörünün tarifine göz atabilirsiniz. Tıklayın lütfen.


Malzemeler:

  • 2 kg. erik
  • 1 kg toz şeker
  • 10-12 adet karanfil
  • 3-4 adet çubuk tarçın
  • 70'lik Votka

Yapılışı:

  1. Erikleri yıkayıp, aralarına şeker koyup bir büyük mutlaka cam şişeye doldurun. 1'e yarım oranı olacak. 1 kilodan da yapabilirsiniz.
  2. Karanlık bir yerde 1 ay bekletin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Ben bazen unutuyorum. Sorun olmuyor.
  3. 1 ay sonunda karanfil ve tarçınları bir tülbente koyup , bağlayıp erik likörünün içinde 1 hafta bekletin.
  4. 1 hafta sonra içinden karanfilleri ve tarçınları alıp, erikleride süzün. Likörünüzü şişelere doldurun. Erikleri sakın ezmeyin. Şişenin 2/3'ü dolu olacak. Üstüne votka ekleyeceğiz. 1 ay 1 hafta sonra likörünüz hazırdır. Birazda votkası ile beklese iyi olur :)


12 Ağustos 2013

İki Renkli Kurabiye


Tadı ve görüntüsü ile çok güzel bir kurabiye oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı toz şekeri rondodadan geçirin veya pudra şekeri kullanın
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 250 gr tereyağ veya margarin veya ikisinin karışımı
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un en az 3 bardak yer sonrasını yavaş yavaş koyun.
Yapılışı
1) Yağı mikrodalgada yada ocakta eritin. Kakao hariç tüm malzemeyi ekleyin. Bu aşamada hamur az bir şey ele yapışır olsun. Hamuru ikiye ayırın. Bir yarıya kakao , diğer yarıya un ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.Sterchleyip buzdolabında 20-30 dakika dinlendirin.





Hamurları dikdörtgen şeklinde açın. Çok şahane açmanıza gerek yok. Kenarlarını kesip tek tek kurabiye yapıverirsiniz. Sonra iki hamuru üstüste koyup rulo yapıyorsunuz. Yine strechleyip bu halde de dolapta 20-30 dk. kadar bekletin.


Sonra keserek tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 20 dk. 170 derecede pişirin. Hafif rengi dönmesi yeterli.