Pages

18 Temmuz 2013

Kaysefe tatlısı ( Kuru kayısı tatlısı)




Beklediğimden güzel oldu. Bir de yanına kaymak koyduk ki süperrrr. Hem pratik hem lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER
  • 1/2 kg gün kurusu kayısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı fındık ( iri kıyılmış) ceviz de olur.
HAZIRLANIŞI
 
Kuru kayısıları iyice yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye yada tavaya atın. Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca tozşeker ve tereyağını ilave edin ve kayısılar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
Kayısıları servis tabağına dökün. Üzerine fındık serpiştirip ılık servis edin. Dolapta soğutmayın.





16 Temmuz 2013

Etimekli Patlıcan Salatası



Tarif Bir Demlik Sohbetten. Patlıcanın binbir yüzünden biri. Ne çok tarifi var şu patlıcanın.


  • 1 paket etimek
  • 3 adet tophane patlıcanı közlenmiş
  • 1 kase dolusu yoğurt ( sarımsaklı da olur ama sarımsaksızdı tarifte, mayonez da yakışır)
  • kornişon turşu
Yapılışı:

Etimekleri borcama dizin. Kasenin içinde yoğurt, ince doğranmış turşuları,tuzu ve ince ince doğradığınız patlıcanı karıştırın. Etimeklerin üzerine yayıp üstünü düzeltip sofraya çıkarın. İşte bu kadar. Bir gün sonra etimekler yumuşayınca çok daha güzel olur.