Pages

25 Nisan 2013

Zeytinyağlı Kabak ve Karnabar





Benim gibi zeytinyağlılara bayılıyorsanız bu tarif tam sizlik. Bunu istediğiniz sebze ile kombine edip yapabilirsiniz. Bu seferki kabak ve karnabahar.  Pevinimin ellerine sağlık. Mısır hariç diyet yemeği olarak da kullanabilirsiniz :)

Malzemeler :
  • 1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar
  • 3-4 tane kabak
  • 3 tane havuç
  • 2 demet taze soğan
  • 1'er demet maydanoz ve dereotu
  • üstüne mısır
  • Sos için zeytinyağı + limon + nar ekşisi
Yapılışı:

Karnabaharı dal dal ayırıp kaba alın. Havuçları da uzun uzun kesip ilave edin.Üzerine metal süzgeç koyun ve süzgece soyma bıçağının arkası ile kazılmış, verev kesilmiş  kabakları ilave edin.  Hepsini öyle çok bayıltmadan pişirin. Diri kalsınlar. Sürekli kontrol edin. Süzüp soğuduktan sonra borcama alın. Üstüne soğanı, maydanoz ve dereotunu ince ince kesip döşeyin. Üstünü mısır ile süsleyin. Sosunu döküp servis edin.

22 Nisan 2013

Palamut Balığı Sotesi


Valla bence palamut böyle daha güzel oluyor.
Palamut balığını mevsiminde yerseniz nefis. O zaman dışında tadı az olan balıkları tatlandırmak gerek diye düşünüyorum.O yüzden balıkları şekilden şekile sokuyorum

Malzemeler :

  • 1 büyük palamut balığı dilimlenmiş
  • 1 büyük soğan
  • 4-5 sarımsak
  • 4-5 yeşil biber, 2 kırmızı biber
  • 2 orta boy domates
  • İstenirse kaşar da konulabilir.
Yapılışı:
  1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Yapışmaz tencerede veya tavada, zeytinyağında renkleri dönene kadar kavuruyoruz. Yemeklik doğradığımız yeşil biberleri de atıyoruz. Onları da kavuruyoruz.
  2. Dilimlenmiş balıkları küp küp doğruyoruz. Soğanların biberlerin üstüne atıyoruz. Bir iki çevirip ( balık şeklini kaybetmesin), üstlerine küp küp doğradığımız domatesleri de atıyoruz. Kalın kalın dilimlediğimiz biberleri de atıyoruz. Su katmıyoruz. Hem balıklar hem de domatesler zaten su veriyor. Sularını verip az biraz çekene kadar pişiriyoruz.Balık çabuk piştiği için yaklaşık 15 dakika da pişer.   

21 Nisan 2013

Palamut Kızartma


Kızarttığım palamutları yanında da soğan ve bol yeşillikle servis yapıyorum. Palamut zamanında yenirse çok lezzetli oluyor. Gerçi tüm balıklar için geçerli bu dediğim

  • 7-8 tane palamut dilimi
  • mısır unu, uz
  • sıvıyağ

Palamutları kanlarını akıtarak yıkıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar süzgeçte tutuyoruz ki suyu süzülsün. Mısır ununun içine az bir miktar tuzu karıştırıyoruz. Palamutun iki tarafını una bulayıp fazla unlarını atmak için silkeliyoruz. Kızdırdığınız yağda arkalı önlü altın rengini alana kadar kızartıyorsunuz.