Pages

25 Nisan 2013

Zeytinyağlı Kabak ve Karnabar





Benim gibi zeytinyağlılara bayılıyorsanız bu tarif tam sizlik. Bunu istediğiniz sebze ile kombine edip yapabilirsiniz. Bu seferki kabak ve karnabahar.  Pevinimin ellerine sağlık. Mısır hariç diyet yemeği olarak da kullanabilirsiniz :)

Malzemeler :
  • 1 küçük karnabahar yada yarım karnabahar
  • 3-4 tane kabak
  • 3 tane havuç
  • 2 demet taze soğan
  • 1'er demet maydanoz ve dereotu
  • üstüne mısır
  • Sos için zeytinyağı + limon + nar ekşisi
Yapılışı:

Karnabaharı dal dal ayırıp kaba alın. Havuçları da uzun uzun kesip ilave edin.Üzerine metal süzgeç koyun ve süzgece soyma bıçağının arkası ile kazılmış, verev kesilmiş  kabakları ilave edin.  Hepsini öyle çok bayıltmadan pişirin. Diri kalsınlar. Sürekli kontrol edin. Süzüp soğuduktan sonra borcama alın. Üstüne soğanı, maydanoz ve dereotunu ince ince kesip döşeyin. Üstünü mısır ile süsleyin. Sosunu döküp servis edin.

8 yorum:

  1. Nilayım ellerine sağlık zeytinyağlı
    dan asla vaz geçemem öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. çok sağlıklı ve güzel bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Tam benlikmiş, sağlıklı.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sevdiğim ikis ebze birarada..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil