Pages

7 Mart 2013

Kivi reçeli


Evde yenmeyen ve çok sert kiviler vardı. Kivilerin yumuşamasını bekleyene kadar kiviler bozulacak duruma gelirlerdi. Ben de değerlendirmek istedim. 1 kilo kividen yarım kiloluk kivi reçeli çıktı. Çok da güzel oldu. Azıcık küçüldüler ama şekilleri aynen kaldı.

Malzemeler

  • 1 kilo kivi
  • 1 kilo şeker
  • yarım limon
Yapılışı

Kivileri soyup halka halka doğrayalım. Çelik tencereye koyup üstüne şekeri ekleyelim. Altını çok kısık açalım. Yavaş yavaş kiviler su salmaya şekerler erimeye başlasın. İsterseniz 1 gece bekletebilirsiniz. Ben çok kısık ateşte pişirmeye başladığımdan beri zamanın yoksa 1 gece bekletmiyorum. Böylede son derece lezzetli ve kıvamlı reçeller yapabiliyorum. Kıvama geldiğinde (nasıldıı ??? evet hatırlıyoruz. Reçelin suyundan kaşığın ucuyla azıcık alıp porselen tabağa koyuyoruz. Arasından kaşıklı çizgi çekiyoruz. Çizgi kapanırsa kaynatmaya devam. Ama yavaş yavaş kapanırsa olmuş demektir. Çok da kaynatmayın ağda gibi olur. ) limon suyunu sıkıp bir taşıp daha kaynatıp kavanozumu sıcak sıcak dolduruyoruz. Eğer saklayacaksak ters çevirip kapağa basınç yapmasını sağlıyoruz.


14 yorum:

  1. Kiviyi çok severim reçelini yapmak hiç aklıma bile gelmemişti ,denicem
    Ellerinize sağlık
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim çok güzel paylaşımlarda bulunmuşşunuz
    Sıkı takipçinizim bundan sonra bloğuma da beklerim:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ben denemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hiç bilmiyordum kividen reçel olacağını eline sağlık görüntü çok güzel:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hiç yemedimde denemedimde ama hazır reçel yapmaya başlamışken deniyim bari:) Ellerine sağlık canım afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. Benim için geç gelen bir tarif, köyde kivi ağacımız var, bu sene mübarek neredeyse bir çuval kivi verdi. Annem komşular, akrabalar dağıtıp durdu. İnşallah seneye kendi bahçemizin kivilerinden deneriz. Ellerine sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  6. Daha önce duymamıştım canım. Eline sağlık, güzel görünüyor.
    Kadınlar günün kutlu olsun canım öpüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. bir kaç yerde de rastladım bu lezzete.sizinki de güzel görünüyor.ellerinize sağlık.bende en kısa zamanda deneyeceğim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Kividen reçel yapmak hiç aklıma gelmezdi Nilaycım Ellerine sağlık Deneyeceğim mutlaka..

    YanıtlaSil
  9. Ben ilk kez görüyorum,çok değişik olmuş.. ellerine sağlık,şifa olsun..

    öperim..

    YanıtlaSil
  10. Kahvaltiya aldim Ïyi geceler.
    Eline saglik tatlim.

    YanıtlaSil
  11. Geçn bir arkadaş yapmıştı.Senin kivi reçelini de görünce acaba bende yapsam mı dedim .İnanırmısın her yerlerim reçel doldu:))Ama bunu da aklıma taktım her an yapabilirim çok güzel görünüyor canımm ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  12. Kivi reçeli yapmak hiç aklıma gelmemişti. Artık hrşeyin reçeli ve turşusu yapılabiliyor. Senin yaptığınında nefis olduğuna eminim. Sağlıklı ve mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  13. kiviiiii. bayılırıııım.
    reçelini yemedim. du not aldım kii.
    :)

    YanıtlaSil