Pages

24 Şubat 2013

Patates Mantısı


Hem pratik hem de lezzetli. Sunumda çok şık oluyor. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 3 orta boy patates
  • 1 tabak dolusu rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • İnce ince kıyılmış maydanoz
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ve maydanoz
Yapılışı:
  1. Patatesleri haşlıyoruz. Soğumadan kabuklarını soyup çatalla ezip içine tereyağı ve rendelenmiş kaşarı koyuyoruz. Bir güzel tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. İçine ince ince kıyılmış maydanozda ekliyoruz.
  2. Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukur yapıyoruz. Tabağa diziyoruz. Çukurun içini sarımsaklı yoğurt ile dolduruyoruz. Üstüne domates sos döküp , maydanozla süslüyoruz.

12 yorum:

  1. Nefis nefis ellerine sağlık Nilaycım..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. ellerinize sağlık olsun.

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım çok severim patates mantısını:)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Süper görünüyor. Bayılıyorum kolay ve lezzetli tariflere. Kesin yapicam. Ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  5. görüntüsü çok şık ellerinize sağlık yalnız merak ettiğim bişey var soğuyunca kaşar içinde sertleşmiyormu?

    YanıtlaSil
  6. Hem pratik hem goruntu guzel, sevdim bu tarifi tam benlik..ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  7. benim için yoğurtlu, sarımsaklı ve olursa da mayonezli her salata harikadır bu salata gibi ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım hepimiz tarafından çok sevilen bir lezzet,afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. Ellerin sağlık canım hepimiz tarafından çok sevilen bir lezzet,afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  10. not aldıım. bunu bayıla bayıla yerim ya. hem patates hem mantı oh oh.
    :)

    YanıtlaSil
  11. Çok şık ve pratik olmuş,elinize sağlık.

    YanıtlaSil