Pages

9 Ocak 2013

Baharatlı Zeytinli Ekmek


Bizim evde zeytinli tarifler çok sevilir. Ben de çok yaparım. Resim kötü olsa da tadı güzel. Bir de zeytini komple hamura kattığım için hamur koyu renk oluyor.

Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket toz yada yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı kadar su (yavaş yavaş koyun)
  • 1 kase dolusu taneleri ayıklanmış zeytin
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1.Toz mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım çay bardağı süt ile ezin ve 15 dakika kadar bekleyin. Sütü hafif ılıtın.

2.Unu yoğurma kabına alın. Ortasına mayayı koyun. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışmayacak. Eğer olmazsa su veya unla dengeleyin.

3.İçine zeytini ve baharatları tuzu katın ve güzelce yoğurun.

3.Kabın üstünü ıslak bir bezle kapatıp hamurun iki katı büyüklüğe ulaşmasını bekleyin. 2 katına geldiği zaman hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle oyun hamurundaki gibi yılan gibi 2 parmak genişliğinde uzun bir silindir elde edin. Silindirin iki ucunu tutup birbirine hafifçe dolayın. (şekildeki gibi)
4.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 20 dakika kadar daha bekletin. Sonra 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Tepsinin altına su dolu bir kap koymayı unutmayın. Ekmekler daha yumuşak oluyorlar

13 yorum:

  1. hımmmmmm hem mahlepli hem zeytinli! süper görünüyor ben de zeytinli tarifleri çok severim arada yemeklere bile koyarım zeytini:))) mayalı konusunda başarısızım ama yine de deniycem bunu
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Nilaycım rengine bakma, bence harika bir lezzet olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. değişik ve güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Zeytinli ekmek bizde de pek çok sevilir,(taslaklarım araında bekliyor kendisi) görünüm farklı belki ama lezzet eminim aynıdır, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. Zeytinli ekmeğe bayılırım,bu şekilde hiç denememiştim ,en kısa zamanda deniycem ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Zeytinli ekmege bayilirim, hazir aliyorum, aslinda bu tarifini denesem ne guzel olur..Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  8. Evde yapılmış ekmek ne malzemeyle yapılırsa yapılsın bence tadının yerini hiç bir şey tutamaz! Ellerine sağlık canım, çok lezzetli olmuştur eminim:))

    YanıtlaSil
  9. n sevdiğim şeylerden biri mutfakta ekmek yapmak. Ellerine sağlık Nilay'cığım.

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık olsun .Evet zeytin ekmeğin rengini koyulaştırıyor ama ya tadını of of kekikli zeytinli sıcacık ekmek yemelerine doyulmaz vallahi.Peki bir şey sorsam mahlep yakışır mı acaba tereddütte kaldım ki mahlepin aromasını da çok severim.SEVGİLERİMLE CANIMMM.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlara katılıyorum canım zeytin her şeye yakışıyor ellerine sağlık çayın yanına alındı:)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla

    YanıtlaSil
  13. Vişnap'cım mahlep harika olur. Ben çokça kullanırım
    Sevgiler

    YanıtlaSil