Pages

11 Aralık 2012

Fırında sebzeli kuzu eti - Akşama ne pişirelim 18


Buzlukta kuzu boyun etlerim vardı. Bu sefer nasıl bir şeyler yapayım derken Muhterem'le Afiyet'le de bu tarife rastladım. Hemen de yaptım. Pek de nefis oldu. Yanına da bulgur pilavı yaptım . Akşam menümüz oldu işte

Malzemeler :
  • 6 adet kuzu boynu (isterseniz budu)
  • zeytinyağı, kekik ve 6-8 diş sarımsak
  • 12 adet falan arapacık yada küçük soğan 
  • 2 kırmızı kapya biber, 4-5 adet yeşil biber
  • 12-14 adet mantar
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık (siz ne isterseniz koyabilirsiniz)
Yapılışı:
  1. Valla ben etinden sütünden yararlanabilmek için öncelikle boyunları haşladım. Çok dağalana kadar tutmadım çünkü daha fırına verilecekti.
  2. Sonra etleri borcama aldım. Etlerin içine sarımsakları soktum. Zeytinyağı sürdüm ve tuz, kekik serptim.
  3. Üstüne mantarları ve arpacık tarzı soğanları bütün bütün patatesleri de onların civarında küp küp doğrayarak koydum. Biberleri de halka halka ekledim.
  4. Üstüne salçalı et suyu yaptım ve döktüm. Alimünyum folyoyu malzemelere dokundurmadan kapattım. 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirdim. Sonuç nefis.

10 Aralık 2012

Pırasa Kızartması


Pırasa yemeği yemeyenler için alternatif. Gerçi ben zeytinyağlı yemeğine bayılırım. Gerçekten çok güzel oldu. Kalori hesabı yapmadan denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • Pırasaların beyaz kısımları
  • yumurta, un, tuz kızartmak için sıvıyağ
  • üstüne sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:

  1. Pırasaları parmak boyunda kesin. Yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar ( iyice de yumuşayıp dağılmasın) haşlayın. Sonra süzgeçe alın suyunu süzdürün.
  2. Haşlanan pırsaları önce yumurtaya sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.