Pages

10 Aralık 2012

Pırasa Kızartması


Pırasa yemeği yemeyenler için alternatif. Gerçi ben zeytinyağlı yemeğine bayılırım. Gerçekten çok güzel oldu. Kalori hesabı yapmadan denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • Pırasaların beyaz kısımları
  • yumurta, un, tuz kızartmak için sıvıyağ
  • üstüne sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:

  1. Pırasaları parmak boyunda kesin. Yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar ( iyice de yumuşayıp dağılmasın) haşlayın. Sonra süzgeçe alın suyunu süzdürün.
  2. Haşlanan pırsaları önce yumurtaya sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

19 yorum:

  1. Eline sağlık .Tam bir pırasa severim ama kızartmasını denemedim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymamıştım pırasa kızartmasını, çok ilginç geldi.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. hiç deemedim ama harika görünüyor canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. pırasayı hep daha değişik nasıl yaparım diye düşünür dururdum tamda istediğim gibi bir tarif çok teşekkürler
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. GERÇEKDEN ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ. BENDE DENEYECEĞİM:) SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  6. ben birtürlü bayılarak yiyemem pırasa yemeğini, bunu hiç duymadım ve yemedim sanki sevebileceğim birşey gibi geldi bana:))) bunu da deniycem. Sizin blogunuzdan aldığım patlıcan balığı tarifini yoğun istek üzerine sık sık yapar oldum evde:)))
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Kızartılan herşey malesef çok lezzetli ve vazgeçemiyorum ben kızartmanın her türlüsünden..:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. hiç yapmadım ve yemedim , eminim güzeldir ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  9. bende ilk kez duyuyorum,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Bugün bende zeytinyaglisini yaptim üzerinede bol limonla nefis oldu
    Kizarmasida cok lezzetli olmustur elinize saglik

    YanıtlaSil
  11. ilk kez duydum pırasa kızartması

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. Herkese yroumları için çok çok teşekkür ederim.
    Melis benim tariflerimi deniyorsun ve beğeniyorsunu ya bundan mest oluyorum

    YanıtlaSil
  13. Tarifi deneyin arkadaşlar memnun kalacaksınız

    YanıtlaSil
  14. ben de hic denemedim.ama degisiklik olur .enkisa sure de deneyecegim.

    YanıtlaSil
  15. Pırasayı hiç böyle denemedim,değişik bir tarif.
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  16. Pırasayı kıymalı da çok severim, zeytinyağlı da. Kızartmasını hiç denememiştim, denenecekler listesinde :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Değişik tarifler görüyorum hep sizde bizim evde pek yenmez pırasa yılda 1 yada 2 kere belki daha fazla tüketilebilmek için iyi bir fikir olabilir..

    YanıtlaSil
  18. merhaba takibe aldım seni..bana da gel...bu arada bir karadenizli olarak bayılırım pırasa kızartmasına

    YanıtlaSil
  19. evet ya kalori hesabı yapmaktan bazı lezzetleri kaçırıyoruz...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil