Pırasa yemeği yemeyenler için alternatif. Gerçi ben zeytinyağlı yemeğine bayılırım. Gerçekten çok güzel oldu. Kalori hesabı yapmadan denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- Pırasaların beyaz kısımları
- yumurta, un, tuz kızartmak için sıvıyağ
- üstüne sarımsaklı yoğurt
- Pırasaları parmak boyunda kesin. Yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar ( iyice de yumuşayıp dağılmasın) haşlayın. Sonra süzgeçe alın suyunu süzdürün.
- Haşlanan pırsaları önce yumurtaya sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Eline sağlık .Tam bir pırasa severim ama kızartmasını denemedim.
YanıtlaSilsevgiler
Hiç duymamıştım pırasa kızartmasını, çok ilginç geldi.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilhiç deemedim ama harika görünüyor canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilpırasayı hep daha değişik nasıl yaparım diye düşünür dururdum tamda istediğim gibi bir tarif çok teşekkürler
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler..
GERÇEKDEN ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ. BENDE DENEYECEĞİM:) SEVGİLER.
YanıtlaSilben birtürlü bayılarak yiyemem pırasa yemeğini, bunu hiç duymadım ve yemedim sanki sevebileceğim birşey gibi geldi bana:))) bunu da deniycem. Sizin blogunuzdan aldığım patlıcan balığı tarifini yoğun istek üzerine sık sık yapar oldum evde:)))
YanıtlaSilteşekkürler
Kızartılan herşey malesef çok lezzetli ve vazgeçemiyorum ben kızartmanın her türlüsünden..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
hiç yapmadım ve yemedim , eminim güzeldir ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilbende ilk kez duyuyorum,eline sağlık.
YanıtlaSilBugün bende zeytinyaglisini yaptim üzerinede bol limonla nefis oldu
YanıtlaSilKizarmasida cok lezzetli olmustur elinize saglik
ilk kez duydum pırasa kızartması
YanıtlaSileline sağlık canım
Herkese yroumları için çok çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilMelis benim tariflerimi deniyorsun ve beğeniyorsunu ya bundan mest oluyorum
Tarifi deneyin arkadaşlar memnun kalacaksınız
YanıtlaSilben de hic denemedim.ama degisiklik olur .enkisa sure de deneyecegim.
YanıtlaSilPırasayı hiç böyle denemedim,değişik bir tarif.
YanıtlaSileline sağlık
Pırasayı kıymalı da çok severim, zeytinyağlı da. Kızartmasını hiç denememiştim, denenecekler listesinde :) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilDeğişik tarifler görüyorum hep sizde bizim evde pek yenmez pırasa yılda 1 yada 2 kere belki daha fazla tüketilebilmek için iyi bir fikir olabilir..
YanıtlaSilmerhaba takibe aldım seni..bana da gel...bu arada bir karadenizli olarak bayılırım pırasa kızartmasına
YanıtlaSilevet ya kalori hesabı yapmaktan bazı lezzetleri kaçırıyoruz...ellerinize sağlık
YanıtlaSil