Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım demet doğranmış dereotu
- yarım demet doğranmış yeşil soğan
- yarım demet doğranmış maydanoz
- Tuz, 1 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağ koymadım)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı pirinci derin bir kâseye alın. Güzelce yıkayın . En az 20 dk. suda bekletin.
- Tencereye zeytinyağında pirinçleri ekleyin. Kavurun . Üzerine 3 su bardağı kaynar su ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edin. 1 adette kesme şeker ve tuzunuzu atın. Önce kaynatın sonra altını kısın. Pilavınız suyunu tamamen çekmeden hemen önce ince ince doğradığınız yeşil soğan, dereotu ve maydanozu ilave edin. Demlenince servis yapın.