Pages

26 Haziran 2012

Otlu Pilav


Malzemeler :

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet doğranmış dereotu
  • yarım demet doğranmış yeşil soğan
  • yarım demet doğranmış maydanoz
  • Tuz, 1 adet kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağ koymadım)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:

  1. 2 su bardağı pirinci derin bir kâseye alın. Güzelce yıkayın . En az 20 dk. suda bekletin.
  2. Tencereye zeytinyağında pirinçleri ekleyin. Kavurun . Üzerine 3 su bardağı kaynar su ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edin. 1 adette kesme şeker ve tuzunuzu atın. Önce kaynatın sonra altını kısın. Pilavınız suyunu tamamen çekmeden hemen önce ince ince doğradığınız yeşil soğan, dereotu ve maydanozu ilave edin. Demlenince servis yapın.