Pages

26 Nisan 2012

Bulgurlu Kıymalı Ispanak Yemeği

Ispanak yemeği bizim evde sorundur. Ben zeytinyağlı içinde salça yada domates olmayan bol pirinçli ve suyunu tamamen çekmiş ıspanak severim. Ama bizim evin beyleri ıspanak yemeğini salçalı, sulu ve kıymalı severler. Sonuç, tabii  ki kıymalı ve salçalı sulu ıspanak yapımı ağır basıyor. Ama ben, yemekte benim de seveceğim şekilde bir geliştirme yaptım. İçinden kıymayı çıkardım ve pirinç yerine bulgur kattım. Gerçi bu tarif kıymalı bulgurlu versiyon.

Bu aralar bulgura taktım. Pirinç katılan yemeklerin hemen hepsine bulgur koyup koyup yapıyorum ve inanın çok daha lezzetli oluyor. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye derim.

Bu arada Yetur ( Yeşim)'un nerede olduğunu bilen arkadaşlar var mı?
Malzemeler:
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 kilo ıspanağın sap kısımları ve ince yaprakları
  • 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • tuz, kırmızı pul biber, karabiber
Yapılışı:
  1. Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı katıyorum. Daha sonra salçasını da içine koyup 1-2 çeviriyorum.
  2. Yıkayıp sirkeli suda beklettiğim ıspanakları doğrayıp yemeğin içine katıyorum. Ispanaklarda sönüşmeye başlayınca suyunu katıyorum. Yaklaşık 1 lt su koyuyorum. Sonra içine bulgurlarını ve tuzunu baharatını da katıp önce harlı ateşte , kaynayınca kısık ateşte bulgurlar şişinceye kadar pişiriyorum. Ispanak kolay pişen bir yemek zaten :)

24 Nisan 2012

Kivi Jöleli Muhallebi


Herkese iyi haftalar. Dün 23 Nisan'dı . Herkesin egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum. İnşallah 10 sene sonrada kutlayabiliriz :((

Hem çok pratik hem de son derece lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Görüntü de çok şık. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 paket kivili jöle
  • 2-3 adet kivi
  • muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker ve 1 paket kremşanti (ikili paketin sadece 1 tanesi)
Yapılışı:
  1. Öncelikle muhallebiyi pişirin. 1 litre süt, şeker ve unu karıştırarak muhallebi yapın. İsterseniz 1 adet yumurta sarısı koyabilirsiniz. Piştikten sonra ocaktan indirin ve içine kremşantiyi toz halde döküp, içine el blendırı daldırın. El blendırı ile 5 dk. mikserle en az 10 dk. çırpın. Buzdolabında soğutun. Muhallebi soğumadan üstüne jöle dökmeyin.
  2. Muhallebi soğuduktan sonra üstüne halka halka doğradığınız kivileri dizin. Jöleyi paketin arkasındaki tarife göre yapın. İyice ılınınca kivilerin üstüne dökün. Buzdolabında jöle sertleşip soğuyuncaya kadar bekletin.