Pages

26 Nisan 2012

Bulgurlu Kıymalı Ispanak Yemeği

Ispanak yemeği bizim evde sorundur. Ben zeytinyağlı içinde salça yada domates olmayan bol pirinçli ve suyunu tamamen çekmiş ıspanak severim. Ama bizim evin beyleri ıspanak yemeğini salçalı, sulu ve kıymalı severler. Sonuç, tabii  ki kıymalı ve salçalı sulu ıspanak yapımı ağır basıyor. Ama ben, yemekte benim de seveceğim şekilde bir geliştirme yaptım. İçinden kıymayı çıkardım ve pirinç yerine bulgur kattım. Gerçi bu tarif kıymalı bulgurlu versiyon.

Bu aralar bulgura taktım. Pirinç katılan yemeklerin hemen hepsine bulgur koyup koyup yapıyorum ve inanın çok daha lezzetli oluyor. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye derim.

Bu arada Yetur ( Yeşim)'un nerede olduğunu bilen arkadaşlar var mı?
Malzemeler:
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 kilo ıspanağın sap kısımları ve ince yaprakları
  • 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 büyük soğan
  • tuz, kırmızı pul biber, karabiber
Yapılışı:
  1. Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı katıyorum. Daha sonra salçasını da içine koyup 1-2 çeviriyorum.
  2. Yıkayıp sirkeli suda beklettiğim ıspanakları doğrayıp yemeğin içine katıyorum. Ispanaklarda sönüşmeye başlayınca suyunu katıyorum. Yaklaşık 1 lt su koyuyorum. Sonra içine bulgurlarını ve tuzunu baharatını da katıp önce harlı ateşte , kaynayınca kısık ateşte bulgurlar şişinceye kadar pişiriyorum. Ispanak kolay pişen bir yemek zaten :)

12 yorum:

  1. annem cok yapardi...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. bende pirinç katıyordum canım.bulgurlu deneyecem birdahakine.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. birde yeşil mercimek dene harika oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Anneannem yapardı bize bunu. Bazen ıspanakla bazen de kara lahana ile. Nefis olur. İyi ki hatırlattın, yapalım hemen biz de :) Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.Farklı bir ıspanak yemeği olmuş.Son yıllarda ben de bulgura iyice ağırlık verdim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba sevgili çocuk, ilk izleyicin olmaktan çok mutlu oldum. Biliyormusun benim küçük kızımda mühendis. Severim mühendisleri. Yaptığın yemekleri paylaşmana gelince iyi edersin.Üreten birşeyler yazan çizen paylaşan gençleri çok seviyorum. Seni kocaman öpüyorum ve başarılar diliyorum. Sık sık görüşürüz umarım. Geçtiğimiz aylarda yazdığım biryazım yaşadığın şehrin bir beldesi. Oku bakalım beğenecekmisin. BEN OLMALIYDI 4 - GÖLYAZIDA'Kİ AĞLAYAYAN ÇINARIı anlatıyor. Tekrar sevgiler. hep gülen güzel mutlu günler seninle olsun..

    YanıtlaSil
  7. merhaba güzel yorumunz için teşekkür ederim.izlemeye aldım sizi.sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. değişik bir tarif olmuş...
    canım ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık,bulgurla lezzeti daha artmıştır..Bende çoğunlukla bulgur kullanmaya çalışıyorum..Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  10. Çok farklı olmuş, denmek istiyorum.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  11. Ben de ıspanağı senin gibi sevenlerdenim.Değişik olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Paylaşımlarınız gerçekten bizi çok keyiflendiriyor ve Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil