Pages

7 Kasım 2012

Patlıcan Balığı - Lalengi



Tarif Muhterem'le Afiyetle'nin tarifi. Görünce mutlaka yapmalıyım dediğim bir tarifti. Zaten bayıla bayıla da yedik. Kim patlıcan kızartmasını sevmez ki :)

Panesi krep hamuru gibi

Malzemeler :
  • 4 adet patlıcan
  • Pane için; 1 su bardağı süt , 1 su bardağı un,1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karbonat, tuz,
Yapılışı:
  1. Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Suyun içinden sıkarak çıkarın.
  2. İnce dilimler halinde kesin. Kalın keserseniz pişmeme ihtimali var.
  3. Tüm pane malzemelerini karıştırarak pane sosu hazırlayın.
  4. Sosun kıvamı boza kıvamında olacak, gerekirse biraz daha süt veya biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  5. Patlıcanları bu karışıma bulayarak, kızartın. Havlu kağıdın üstüne çıkartın. Ben üstüne sarımsaklı yoğurt yaptım. Muhterem domatesli sos yapmış. Afiyet olsun

10 yorum:

  1. Sevgili Nilay,
    Tarifi beğenip yapmana çok sevindim.
    Nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Bizde bayıla bayıla yiyoruz : )

    YanıtlaSil
  2. Cok hos bir blogunuz var.Güzel yorumunuz icin tesekkürler..
    Cali

    YanıtlaSil
  3. Off Nilaycım kalplerimiz birmiş bende bu gün aldım patlıcanı yapmak için, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik bence de yoğurt çok yakışiyor..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor! patlıcanlı herşeye bayılıyorum ve değişik şeyler denemek istiyodum tam bana göre oldu bu tarif çok teşekkürler deniycem hemen:)))

    YanıtlaSil
  6. bayıldım bu balığa :))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. çok güzel ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
  9. Nefiss:)Ellerine sağlık:)Bende sarımsaklı yoğurtlu severim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bir tarif, patlıcanlar bitmeden kesin deneyeceğim, ellerinize sağlık:)Sevgiler

    YanıtlaSil