Pages

9 Kasım 2012

Kabak Pane


Patlıcan balığındaki pane sosunu çok sevince kabak içinde denedim. Yine çok güzel oldu. Tabii yine sarımsaklı yoğurtlu.

Deneyin pişman olmayacaksınız.

Malzemeler :


  • 4 adet kabak
  • Pane için; 1 su bardağı süt , 1 su bardağı un,1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karbonat, tuz,

Yapılışı:

  1. Kabakları soyun, ince uzun dilimler halinde kesin. Kalın keserseniz pişmeme ihtimali var.
  2. Tüm pane malzemelerini karıştırarak pane sosu hazırlayın.
  3. Sosun kıvamı boza kıvamında olacak, gerekirse biraz daha süt veya biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  4. Kabakları bu karışıma bulayarak, kızartın. Havlu kağıdın üstüne çıkartın. Sarımsaklı yoğurtla ikram edin.

9 yorum:

  1. dün akşam sizin blogunuzdan görerek patlıcan balığını denedim, harikaydı bayılarak yedik:))) kabağının da güzel olacağını düşünüyorum. Paylaşım için yürekten teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. bu kabağın manto giymiş hali yada kürk giymiş gibi yerim ben onun kürkünü, çok sevdiğim sebzedir.patlıcan gibi herşeyi olur tabiki bilene, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Nilaycım..Harika...

    YanıtlaSil
  4. Melislicious ne kadar mutlu oldum anlatamam. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben geldim:=)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nilay, blog un ve tariflerin cok guzel..deneyecegim bir suru tarifin var :)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ,bu şekliylede kabak güzel oluyor bende bazen yapıyorum

    YanıtlaSil
  8. Nefis, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. İlginç olmuş çok kabak yemeyen aileme yedirmek için farklı bir öneri...
    Ellerinize sağlık.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil