Pages

1 Şubat 2012

Portakallı Bademli Kurabiye



Kokusu ve tadıyla nefis bir kurabiye. Tavsiye ederim.

Malzemeler
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi ve kalan meyve kısmının rondodan geçmiş hali
  • yarım su bardağı dolusu çekilmiş badem ( ben file bademi çektim)
  • 2 yumurta ( bir tanesi komple, 1 tanesinin yumurta sarısı içine konacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( ben toz şekeri rondodan geçirerek kullanıyorum)
  • 250 gr tereyağ yada margarin ( iyice yumuşamış veya erimiş)
  • Kabartma tozu ve vanilya
  • Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un
Yapılışı:

Portakalın kabuklarını rendeleyin, kalan kısmını rondodan geçirin ve yoğurma kabının içine atın. Rondoda çektiğiniz bademi de atın. 1 yumurtayı komple, diğerinin beyazını ayırın, sarısını yoğurma kabına atın. Şekeri, unu, kabartma tozunu, ermiş veya iyice yumuşamış tereyağınızı ve vanilyayı da atın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Üstlerine ayırmış olduğunuz yumurtanın beyazını sürün ve 170 derece yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

8 yorum:

  1. canım çayımın yanına aldım
    ellerine sağlık
    :))))

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım harıka bır kurabıye olmus sevgıler gonderıyorum

    YanıtlaSil
  3. Canım kokusu burnuma kadar geldi ellerine sağlık olsada yesem sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. resime bakınca nasılda lezzetli olduğu belli oluyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Nilay'cım ayrılan yumurta beyazını kullanmayacakmıyız? Yağı koymayı da unutmuşsun düzelt istersen. Sağlık ve sevgi dileklerimle. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Nilgüncüm yumurtanın beyazını üstüne sürüyoruz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten nefis olmuş canım ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  8. Portakallı herşeye varım, öyle güzel görünüyor ki.. Un kurabiyesi gibi ama daha lezzetlisi..

    Ellerine sağlık canım. İlk fırsatta yapacağım..

    YanıtlaSil