Hürriyet gazetesinden bir tarif. Bence pazar kahvaltıları için iyi bir alternatif olabilir. Biz denedik sevdik. Siz de bir deneyin isterseniz.
Dün sol elime bıçak sokmayı becerdim :)) Buzluktan çıkmış tereyağı sivri uçlu bir bıçakla keserken, bıçağı elime daldırdım. Derin ama az bir kesik oluştu :) Elim bir hafta sarılı gezeceğim şimdi. Bu arada kendimde iş sağlığı ve güvenliği uzmanıyım :) El aletleri ile gerçekleşen kazaların tüm kazalara oranı %5 ile %10 oranında gerekleşmekteymiş. EEE yalnız değilim yani.
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı bardak süt
- 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İçi için: Yarım kilo ıspanak yaprağı ve 6 adet yumurta
Yapılışı:
- Ispanaklarımızı bir güzel yıkadıktan sonra, kalın kalın doğruyoruz. Doğradığımız ıspanağı doğrudan koymayıp, bir tatlı kaşığı tuzla ovuyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
- Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu ve sütü bir güzel karıştırıyoruz. Birinci yufkayı yağlanmış fırın tepsinin üzerine seriyoruz .Üstüne sıvı karışımdan sürüyoruz. İkinci yufkayı kırıştırırark seriyoruz ve üzerine yine sıvı harcından koyuyoruz. Üç yufkayı sıra ile üstlerine sıvı harcı koyarak tepsiye seriyoruz.
- Üçüncü katın üstüne ıspanağımızı yayıyoruz. Ispanakların üstüne aralıkları eşit olacak şekilde çırpmadan bütün bütün 6 adet yumurtayı kırıyoruz.
- Tekrar üstüne yufka, sıvı ve son kat yufkayı düzgünce koyuyoruz, ben kenarlarını da böreğin altına sokuyorum. Sıvımız kalanını üstüne de döküyoruz. Dikkat edi kenarlara taşmasın. Üstünü susam, çörek otu veya haşhaşla süsleyip 170 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Geçmiş olsun, insanın neresi kesilirse canı ordadır. Bu arada lezzetli bir taife benziyor, ıspanak seven biri olarak hoşuma gitti.Elinize sağlık
YanıtlaSiloffff canım
YanıtlaSilçayımın yanına aldım
ellerine sağlık
:))))
yumurtanın çiğden konulması çok ilginç olmuş cnaım.ama ıspanağa yumurta çok yakışır.eminiö lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİlk kez görüyorum bu tarifi,eminm çok lezzetli olmuştur..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Değişik bir tarif olmuş. Eminim tadı nefistir. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilYumurtaların bütün kırılışı ilginç geldi...Nefis görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
öncelikle geçmiş olsun,tarif gerçekten çok ilginç denemekte fayda var ,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilİlginç Nilaycım denemek geek, ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilelinize sağlık çok nefis görünüyorlar adaşım
YanıtlaSildenenecek listesinde yerini aldi borakgin
YanıtlaSilellerine saglik cok guzle gorunuyor
Ayyyy gözümün önüne geldi geçmiş olsunnnn, tarif de güzelmiş afiyetler olsun...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
geçmiş olsun bende sık yaşarım mutfakta bu şekilde kazaları allah beterlerinden korusun...
YanıtlaSilbence harika bir tarif olmuş:) ıspanaklı yumurta gibi ellerine sağlık...
Geçmiş olsun Nilay'cığım. Ençok ev kazası mutfakta yaşanıyor. Aynı hatayı hep yapıyoruz...
YanıtlaSilDaha önce hiç böyle denemedim. Değişik geldi. Ispanaklı börek de yumurta da biz de çok sevilir. hemen deneyeceğim.
Ellerine sağlık olsun, sevgiler:)