Pages

15 Aralık 2011

Oyalı Pasta'dan yılbaşı hediyesi

Oyalı Pastadan yıl başı hediyesi olarak kurabiye varrrr.
Herkese duyurulur

http://oyalipasta.blogspot.com/

Baharatlı Kek



Son derece başarılı ve bir o kadar da sağlıklı bir kek oldu. Baharatlardan faydalanmanın bir başka yoluda kek olabilir. Özellikle çocuklar ve gençler için :))

Çocuklara da cazip gelsin diye etrafına biraz süs yaptım. İsterseniz sizde süs püs yapabilirsiniz :) Yada sadece pudra şekeri ve tarçın karışımıda yakışır.  

Aşağıdaki baharatlardan evde hangisi varsa onu kullanarak yapabilirsiniz.

Tabak nasıl ama, aynı benim gibi okuyan bir kadın :)) Yalnız sanıyorum o dergi ben ise kitap okuyorum :))

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • yarım su bardağı kuru kayısı, yarım su bardağı kuru incir 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi , isterseniz portakal kabuğu rendesi de yakışır.
  • 3 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı muskat
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kakule
  • 3 adet karanfil dövülmüş olarak (siz 5-6 koyabilirsiniz ben pek sevmiyorum.)
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilin 
Yapılışı:

  1. Bir kapta önce yumurtaların aklarını şekerle köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra yumurta sarılarını, sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 
  2. Başka bir kapta kalan tüm malzemeleri tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kuru kayısıları ve inciri küçük küçük kesmeyi unutmayın. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyip tahta kaşık yardımıyla homojen bir karışım elde edene ve çok karıştırmamaya özen göstererek birbirine yediriyoruz. ( Kek sönmesin diye)
  3. Hazırladığımız karışımı kek kalıbına döküp 180 C’de ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz.

12 Aralık 2011

Fırında karnabahar


Süper pratik bir tarif daha.

Karnabarı buharda pişirdim. Fırın kabının içine dizdim. Bir kasenin içinde 1 kutu krema (200 ml) , 2 çay bardağı unu ve tuzu karıştırdım. Karnabaharların üstüne döktüm. Üstüne de susamları döküp fırına verdim. Yaklaşık 180 derecede üstü kızarana kadar pişirdim. Ben baharat kullanmadım. siz istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Buharda Pişirilen Sebzeler


Bu aralar ailecek biraz kilo almış durumdayız. Baktık kilolar kendi kendine azalmıyor biz de kendimizi yağsız sebzelere adadık. Atayı hiç söylemiyorum, O bizimle bu tür etkinliklere katılmıyor. Ata hep yeme halinde :))

Yukarıdaki tabakta brüksel lahanası, karnabahar ve havuç var. Alttaki tabakta karnabahar, havuç , patates ve kereviz var.

Şu şekilde buharda pişiriyorum. Tencerenin birine su dolduruyorum. Üstüne çelik süzgeçi oturtuyorum. İçine sebzeleri koyuyorum. Üstüne de tencerenin kapağını koyarak pratik yolla sebzeleri buharda pişirmiş oluyorum. Pişip pişmediğini arada  yoklayarak farklı zamanlarda pişen sebzeleri de birlikte pişirmiş oluyorum. Biz genelde üstüne sarımsaklı yoğurt dökerek yiyiyoruz.  Sarımsaklı yoğurt nasıl bir lezzetse herşeyi yenilir hale getiriyor. Tavsiye ederim.

Bu aralar karnabahar ne kadar pahalı değil mi? Yumruğum kadar karnabahar 5 tl.