Pages

10 Kasım 2011

Şerbetli Kızarmış Muz Tatlısı


Valla önce kızarttığım, sonrada üzerine şerbet döktüğüm bir meyve tatlısı için hafif demek pek uygun düşmüyor. Ama kesinlikle lezzetli denilebilir. Deneyen herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 4 adet muz
  • 1 su bardağı un ve nişasta karışımı ( 2/3 bardak un, 1/3 bardak nişasta)
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • Şerbeti: 2 bardak şeker, 2 bardak su, bir kaç damla limon
Yapılışı:

Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve bir kenarda soğusun.

Unu, nişastayı, suyu , kabartma tozunu , vanilyayı karıştırın. Koyu bir sos haline getirin. 2'ye yada 3'e böldüğünüz muzları önce unlu sosa batırın. Sonra kızdırdığınız sıvıyağda kızartın. Sıvıyağ ne yazık ki bol olacak :(
Tüm muzlar kızarınca hepisinin üzerine şerbetini dökün. Yanında mutlaka dondurma ile servis yapın. Şerbet yerine süzme bal yada akçaağaç şurubu da gezdirebilirsiniz. Üzerine şerbet dökmeyecekseniz sosuna 2 yemek kaşığı pudra şekeride koyabilirsiniz.