Pages

19 Ekim 2011

Konken Böreği


Her ne kadar adı böreksede bu poğaçayı ilk önce Yetur'la lezzetler sevgiliYeşim'de görmüştüm, not etmiştim. Sonra unutmuşum. Daha sonra Hayat Cafe sevgili Meliha yaptı. Aklıma tekrar düştü. Ben de Hayat Cafe'de görüdükten sonra denedim. Gerçekten nefisss oldu. Bayıla bayıla yedik. Teşekkürler Yeşim'cim, Meliha'cım.

Acaba neden poğaçaya börek demişler ? Merakta ettim açıkçası. Konken oynayan hanımların pek bir vakti yoktu da kolaycacık bu poğaçayı mı yapıyorlardı acaba ? Anneme sormak lazım :)

Tarifde herhangi bir oynama yapmadım. Aynen uyguladım.

Malzemeler:
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı poğaçaların üstü için ayrılacak)
  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 125 gr tereyağ
  • kabartma tozu
  • az tuz
  • ele yapışmayacak yumuşak kıvam alıncaya kadar un
Üzerinin sosu için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Un hariç tüm malzemeyi elinizle birbirine iyice katın. Sonra unu azar azar ekleyin. Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un katmayı bırakın. Hamur yumuşak olmalı. Güzelce yoğurun ve 3 parçaya ayırın.
  2. Her parçayı elinizle büyük tabak boyutunda açın. Önce artı sonra çarpı şeklinde 8 adet üçgen elde edeceksiniz. (yani hamuru önce 4 ayırıp, sonra her dört parçayı 2'ye ayıracaksınız) Her üçgeni kalın tarafından başlayarak elinizle yumuşak bir şekilde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  3. Sonra sosu çırpıp ve poğaçaların üstüne sürün. 180 derecede üstüleri kızarana kadar pişirin. Gerçekten sünger gibi puf puf poğaçalarınız oluyor.

12 yorum:

  1. çaylada ne güzel gitmiştir canım kıyır kıyır.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bir denemeyen ben kaldım sanırım :) artık not alayım da bende yapayım :)
    canım ellerine sağlşık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. durumutfak'tan da sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık.Çok pratik ve çok nefis.

    YanıtlaSil
  5. Canım tarif benim olmadığı halde bende de gördüğün için adımı vermene çok sevimdim.

    İnan benim olan tarifi bile,bildiği halde,başkasının adını verenler var.:(((
    Bu aralar buna canım fena sıkılıyor ya neyse..:))
    Ellerine sağlık canım.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. börek hamur işi, neden en tatlı şeyler bol kalorili....ama bir tane çayla hayır dememmmmm....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Evet Meliha'cım emeğe saygısızlık çok fazla e bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok nedense

    YanıtlaSil
  8. Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  9. adı gibi görüntüsüde güzel eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık nilaycım beğenmene memnun oldum.öpüyorum çok sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Tam benlik nefis bir börek olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil