Pages

17 Ekim 2011

Hindistancevizli Kek


Yumuşacık nefisss bir kek oldu. Hindistancevizleri kekin içinde kaybolmuştu ama çok nefis bir aroma ve lezzet bırakmıştı.

Malzemeler :


  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dolusu hindistancevizi
  • 1 'er paket kabartma tozu ve vanilya,
  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Yapılışı:

1.Yumurtanın beyazlarını ayırıp şeker ile çırpın. Sonra sarılarını da katıp tekrar çırpın. Diğer malzemeleri içine katın.
 
2.Kek kalıbınız yağlayıp, unlayıp, kek malzemesini içine boşaltın. 170 derecede yaklaşık tahmini 40 dk pişecek. Bıçak yada kürdanla kontrol edebilirsiniz. Temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.

10 yorum:

  1. Canım mis gibi kokusu burnuma geldi
    sanki ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ohhhh misss gibi kokmuştur şimdi o kekk...
    bayılırım hindistan cevizine...
    ellerinize sağlık...
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  3. Kokusuna geldim yumuşacık kekinin..
    Ellerine sağlık canım benim..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. valla parıl parıl olmuş nefis. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Nilaycım ellerine emegine sağlık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir.
    Bende denemiştim ve çok beğenmiştim hindistan cevizini çok sevdiğim için özellikle süt tatlılarına muhteşem yakışıyor.
    Bu arada seninde bloğun harika çok beğendim. Bloğuna katıldım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık canım nefis görünüyor.güzel lezzet dolu bir gün diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. ellerıne sağlık canım hındıstan cevızını çok severım

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Özellikle çocuklar çok seviyor hindistan cevizli keki. Elinize sağlık,

    YanıtlaSil
  10. bu kek negüzel kızarmıış :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil