Yumuşacık nefisss bir kek oldu. Hindistancevizleri kekin içinde kaybolmuştu ama çok nefis bir aroma ve lezzet bırakmıştı.
Malzemeler :
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı dolusu hindistancevizi
- 1 'er paket kabartma tozu ve vanilya,
- 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
1.Yumurtanın beyazlarını ayırıp şeker ile çırpın. Sonra sarılarını da katıp tekrar çırpın. Diğer malzemeleri içine katın.
2.Kek kalıbınız yağlayıp, unlayıp, kek malzemesini içine boşaltın. 170 derecede yaklaşık tahmini 40 dk pişecek. Bıçak yada kürdanla kontrol edebilirsiniz. Temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir.
Canım mis gibi kokusu burnuma geldi
YanıtlaSilsanki ellerine sağlık sevgiler.
ohhhh misss gibi kokmuştur şimdi o kekk...
YanıtlaSilbayılırım hindistan cevizine...
ellerinize sağlık...
sevgilerimle....
Kokusuna geldim yumuşacık kekinin..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim..
Öpüyorum.
valla parıl parıl olmuş nefis. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler..
Nilaycım ellerine emegine sağlık çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir.
YanıtlaSilBende denemiştim ve çok beğenmiştim hindistan cevizini çok sevdiğim için özellikle süt tatlılarına muhteşem yakışıyor.
Bu arada seninde bloğun harika çok beğendim. Bloğuna katıldım.
Sevgiler:)
eline sağlık canım nefis görünüyor.güzel lezzet dolu bir gün diliyorum.sevgilerimle...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım hındıstan cevızını çok severım
YanıtlaSilYorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilÖzellikle çocuklar çok seviyor hindistan cevizli keki. Elinize sağlık,
YanıtlaSilbu kek negüzel kızarmıış :)
YanıtlaSilellerine sağlık :)