Pages

2 Aralık 2010

Yeşil Kabak Çorbası




Tam bir diyet çorbası. Çok da lezzetli olmuştu. Tavsiye edilir. Ben sunarken (sunduğum kişilerde Hakan ve Ata ) üstüne tereyağ, zeytinyağı ve toz kırmızı biberden sos yaptım.

Malzemeler:
  • 2 yeşil kabak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu un
  • tuz ve karabiber
  • Yaklaşık 1.5 litre su
Yapılışı:
  1. Yeşil kabakları soyup yuvarlak yuvarlak doğrayıp, yaklaşık 1.5 litre su içinde yumuşayana kadar pişirin.İçine el blendırı daldırın. Kabaklar parçalansın.
  2. Un ve yoğurdu birbirine karıştırın ve yine içine rondo daldırın. Su ile inceltip çorbanın içine karıştırın. Tuzunu karabiberini katın. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika pişirin.

30 Kasım 2010

Akşama Ne Pişirelim-11

Akşama imam bayıldı ve bir kere yaptıktan sonra zevkle yediğimiz ve sık yaptığım şehriyeli sütlüce çorbamız var. Herkese afiyet olsun

İmam Bayıldı tarifi

http://durutarifler.blogspot.com/2010/11/imam-bayld.html

Şehriyeli Sütlüce Çorbası tarifi

http://durutarifler.blogspot.com/2010/01/sehriyeli-sutluce-corbas.html

İmam Bayıldı


Tarif Hürriyet gazatesinin verdiği Türk Mutfağı kitapçığından. Kimbilir ne zaman vermiş bu kitapçığı. Tarif hem çok lezzetli hem de misafir sofraları için yapılabilecek bir tarif. Tarifte üstlerine çeri domates koyarak ikram yapılmıştı. Gerçekten çok şık olmuştu.

Malzemeler:
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarlisto biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • 1/4 demet Maydanoz
  • şeker, tuz
Yapılışı:
  1. Öncelikle içini hazırlıyoruz. Soğanları piyaz şeklinde doğruyoruz. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Bu arada sarımsakları da atıyoruz. Biberi, domatesi, maydonozu da doğrayıp içine katıyoruz. Salçayı, tuzu, karabiberide katıp üstüne 2 su bardağı su ekleyip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  2. Patlicanları alacalı soyup, 3 eşit parçaya bölüyoruz. Patlıcanların içini dolma yapacak şekilde oyuyoruz. Sıvıyağda alt üst yaparak kızartıyoruz.
  3. Patlıcanların fazla yağını havlu kağıtla alıp, fırın tenceresine diziyoruz. Hepsinin içine iç malzemesini dolduruyoruz. Kalan yemeğin suyunu kenardan tencerenin içine döküyoruz. Fazla gelen malzemeyi de koyabilirsiniz, sunum yaparken tekrar doldurursunuz. Hepsinin üzerine 1 çay kaşığı şeker serpip 170 derece de 10 dakika pişiriyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Şeker patlıcanın acısını alıyor çok da lezzetli yapıyor. Afiyet olsun.

29 Kasım 2010

Çikolatalı Truffle


Bayramda annem yumurta tatlısı yaptırmış bize. Ama şerbetini dökmeden kek halinde verdi. Yumurta tatlısının yarısı Canay'ın yarısı benimdi. Ben de bana düşen kısmından  çikolatalı truffle yaptım. Yine bayramdan kalan çikolatalar vardı. Onları kullandım. Hatta çikolataların kabını bile kullandım. Tam bir değerlendirme oldu. Ortaya da muhteşem bir şey çıktı. Sizde bayatlamış keklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Ben tarifi gerçek ölçüler ile vereceğim.

Malzemeler:
  • 1 adet sade pastaban
  • 1 paket 200 gr'lık krema
  • 2 paket 80 gr'lık bitter vera sütlü çikolata
  • İstenirse içine kurumuş meyve, antep fıstığı , ceviz fındık konabilir.
Yapılışı:
  1. Pastabanı rondodan geçirip , incecik hale getiriyoruz. 1 adet çikolatanın yarısını ayırıp, kalanını mikrodalga krema ile eritiyoruz. Mikrodalga yoksa krema içinde çikolatayı benmari usulü eritin. Mikrodalgada dikkat etmeniz gereken nokta kısa aralıklarla eritmeniz , arada sırada karıştırmanız  ki çikolatanız yanmasın. Rondodan geçirdiğimiz malzemeyi ve erimiş çikolatalı kremayı birbirine katın. Elinizle ovarak ikisini iyice birbirine yedirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir tabağa dizin.
  2. Kalan çikolatanın içine 1 kaşık süt koyup, mikrodalgada çikolatayı eritelim. Çikolatayı eritirken daha çok dikkat etmeliyiz.Topları bu çikolata sosunun içine batırıp tabağa tekrar dizelim. Çikolata sosumuz kalmaz ise topları hindistan cevizinin içine batıralım. (veya kakaoya, süsleme şekerine) Benim gibi sunmak için çikolata kutularını kullanabilirsiniz.