Pages

23 Temmuz 2010

Taze Soğan ve Krema Soslu Somon Balığı

Tarif Nisan 2010 Sofra dergisinden alınmadır. Üstünde ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.

Malzemeler:
  • 3 dilim somon
  • Sosu için : 1 bağ taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 paket krema, tuz, karabiber ve pişen balığın suyu
Yapılışı:

  1. Unladığımız fırın poşetine somon balıklarımız koyup, 200 derecelik fırına sürüyoruz.

  2. Sosu için kıydığımız taze soğanı tavaya alıyoruz ve zeytinyağında birazık öldürüyoruz.İçine kremayı koyuyoruz bir kaç dakikada onu pişiriyoruz. Pişen balığın torbada kalan suyunu da sosun içine döküyoruz. Tuzunu karabiberini serpip altını kapatıyoruz. Somonların üstüne sosumuzu döküp servis yapıyoruz.
Poşet balığın yanında olmazsa olmaz elma patatesler :)

    21 Temmuz 2010

    Fırında Dil Balığı


    Bu aralar yine soluksuz çalışıyorum. Ne bloguma girebiliyorum ne de arkadaşlarımın bloguna. Hakkımızda hayırlısı. Zaman yok diye tarif de kısa ve öz zaten :)

    Süper basit bir yemek. Alüminyum folyoyu tepsiye yayıyorsunuz. Üstüne dil balıklarını diziyorsunuz. Üstüne biber, domates ve halka halka soğan doğruyorsunuz. Üstüne biraz zeytinyağı, tuz ve tane karabiber. Su koymak yok. Fırına veriyorsunuz ve 200 derecede 40 -50 dakika pişiriyorsunuz.