Malzemeler:
- 3 dilim somon
- Sosu için : 1 bağ taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 paket krema, tuz, karabiber ve pişen balığın suyu
Unladığımız fırın poşetine somon balıklarımız koyup, 200 derecelik fırına sürüyoruz.
Sosu için kıydığımız taze soğanı tavaya alıyoruz ve zeytinyağında birazık öldürüyoruz.İçine kremayı koyuyoruz bir kaç dakikada onu pişiriyoruz. Pişen balığın torbada kalan suyunu da sosun içine döküyoruz. Tuzunu karabiberini serpip altını kapatıyoruz. Somonların üstüne sosumuzu döküp servis yapıyoruz.
Poşet balığın yanında olmazsa olmaz elma patatesler :)
balıklardan gidiyoruz:)) somon balığı kremalı hiç denemedim çok yağlı buluyoruz zaten hayatımda 2 kere yaptım:))
YanıtlaSilellerinize sağlık sunum çok güzel
Nilaycım leziz görünüyorrrr. Eline sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine yüreğine sağlık.afiyet şifa olsun.hayırlı cumalar iyi hafta sonları.çok öptüm...
YanıtlaSilNilaycığım okadar yakışmıştırki eminim.. somonu ne çok severim.
YanıtlaSilama : ben yiyemesemde :(
sen doya doya ye ...
afiyet olsun canım..
Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilkandilin mübarek olsun canım...
YanıtlaSilçok lezzetliydi lale teyzemde yemiştim...eminim seninkide nefistir ellerine sağlık canım benim...
YanıtlaSilAma, ama, ama bu haaaarika:)
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar, sağlıklı ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmemiz dileğiyle.
YanıtlaSilSevgilerimle....