Pages

23 Temmuz 2010

Taze Soğan ve Krema Soslu Somon Balığı

Tarif Nisan 2010 Sofra dergisinden alınmadır. Üstünde ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.

Malzemeler:
  • 3 dilim somon
  • Sosu için : 1 bağ taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 paket krema, tuz, karabiber ve pişen balığın suyu
Yapılışı:

  1. Unladığımız fırın poşetine somon balıklarımız koyup, 200 derecelik fırına sürüyoruz.

  2. Sosu için kıydığımız taze soğanı tavaya alıyoruz ve zeytinyağında birazık öldürüyoruz.İçine kremayı koyuyoruz bir kaç dakikada onu pişiriyoruz. Pişen balığın torbada kalan suyunu da sosun içine döküyoruz. Tuzunu karabiberini serpip altını kapatıyoruz. Somonların üstüne sosumuzu döküp servis yapıyoruz.
Poşet balığın yanında olmazsa olmaz elma patatesler :)

    9 yorum:

    1. balıklardan gidiyoruz:)) somon balığı kremalı hiç denemedim çok yağlı buluyoruz zaten hayatımda 2 kere yaptım:))

      ellerinize sağlık sunum çok güzel

      YanıtlaSil
    2. Nilaycım leziz görünüyorrrr. Eline sağlık canım..

      YanıtlaSil
    3. nefis görünüyor canım.ellerine yüreğine sağlık.afiyet şifa olsun.hayırlı cumalar iyi hafta sonları.çok öptüm...

      YanıtlaSil
    4. Nilaycığım okadar yakışmıştırki eminim.. somonu ne çok severim.

      ama : ben yiyemesemde :(
      sen doya doya ye ...
      afiyet olsun canım..

      YanıtlaSil
    5. Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

      YanıtlaSil
    6. kandilin mübarek olsun canım...

      YanıtlaSil
    7. çok lezzetliydi lale teyzemde yemiştim...eminim seninkide nefistir ellerine sağlık canım benim...

      YanıtlaSil
    8. Ama, ama, ama bu haaaarika:)

      YanıtlaSil
    9. Hayırlı Ramazanlar, sağlıklı ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmemiz dileğiyle.
      Sevgilerimle....

      YanıtlaSil