Pages

8 Temmuz 2010

Kandil Simidi


Kandil Simitlerini şimdi yaptım ve sıcağı sıcağına yayınlıyorum. Biraz soğusunlar dağıtıma çıkacaklar. Bu vesile ile herkesin Miraç kandilini kutluyorum. Herkes için hayırlı ve uğurlu olsun.

Malzemeler:


•125 gr margarin ve 1 aida çay bardağı sıvı yağ
•3 kaşık dolusu yoğurt
•1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep, 1 silme tatlı kaşığı tuz , 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
•kabartma tou, alabildiğine un
•1 adet yumurta, susam, çörek otu, haşhaş tohumu (hangisi varsa)

Yapılışı

1.Margarini eritin, sıvı yağı, yoğurdu, mahlebi, tuzu, şekeri ,yumurtanın sarısını, unu ve unun üzerine kabartma tozunu katın. Kulak memesi kıvamında yoğurun. Sert bir hamur olmasın sakın.
2.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle rulo yapın. Uçlarını birleştirip halka yapın.
3. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta akı sürün. Yumurtaya daldırıp çıkarınca çok yumuşuyor ve şeklini kaybediyor. Çörek otunu, haşhaş tohumunu veya susamı serpin.
4. 180 derecelik fırında 10- 15 dakika pişirin

5 Temmuz 2010

Akşama Ne Pişirelim -10

Bu akşam bizde sarımsaklı yoğurt eşliğinde aşağıda tarifi verilen şakşuka ve zeytinyağlı biber dolması var. Kalan içle yanında bahçedeki asma yaprağından kaparığ 15-20 tane de sarma yapıverdim. Hepinize afiyet olsun.

Şakşukayı patlıcan kızartmadan sadece biberle de yapabilirsiniz.

http://durutarifler.blogspot.com/2010/07/saksuka.html

Zeytinyağlı biber dolmanın blogumda tarifi olmadığına inanamayıp şok yaşadıktan sonra sizlerle daha sonra paylaşacağımı bildiririm :)

Düzeltme zeytinyağlı biber tarifi eklenmiştir

http://durutarifler.blogspot.com/2010/09/zeytinyagl-biber-dolma-yesil-biber-ve.html

Şakşuka



Tam bir yaz yemeği. Biz çok severek yeriz . Eminim siz de çok seviyorsunuz. Şimdiden afiyet şekerler olsun.
Şakşukayı patlıcan kızartmadan sadece biberle de yapabilirsiniz.
Bu da biberlisi tıklayın lütfen




Malzemeler:
  • 2 adet tophane patlıcanı
  • yaklaşık yarım kilo biber
  • 2 adet büyük domates
  • zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
  1. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyosunuz. Sonrasında sıvıyağda kızartıyorsunuz
  2. Biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayıp, tencereye atıyorsunuz. Üstüne tuz ve zeytinyağı ekleyip kısık ateşte pişiriyorsunuz. Su yok, domatesin suyunda pişiriyoruz.
  3. Domatesler ve biberler yumuşayınca (pişince) içine kızarttığınız patlıcanları atıyorsunuz. 2-3 dakika kaynatıp altını kapatıyorsunuz.
  4. Sarımsaklı yoğutla servis ediyorsunuz. Mımmm harika valla