Pages

15 Ocak 2010

İç Pilav (Ciğersiz)




Hindinin yanındaki pilav efendim. Son derece lezzetli olmuştu. Doğru dürüst pilav yemeyen ben bile afiyetle oturup yedim. Pevin'cimin ellerine sağlık.

Tarif tabii ki çok kişilik. Siz kendinize göre ayarlayın.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı pirinç

  • 4,5 su (1 ‘e 1,5 su)
  • 1 adet kuru soğan (rondadan geçirdim)
  • 2 paket şam fıstığı (herhalde 50 gr,bolca)
  • 2 paket kuş üzümü (herhalde 50 gr,bolca) Üzümleri önceden ıslatın, şişsin.
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın.
  • Tuz
  • Sıvıyağ-tereyağ

 Yapılışı:
  1. Yarı yarıya oranında koyduğunuz tereyağ-sıvı yağda soğan ve şam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun.Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslattığınız pirinci süzerek ilave edin ve içinde kalan suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra tuz,tarçın,yenibahar,karabiber,kuş üzümlerini ve sıcak suyu ilave ederek, pişirin.

14 Ocak 2010

Yılbaşı Hindisi




Yılbaşı gecemizin assolisti Hindimizdi. Bu sene Pevinim ağırladı bizleri. Harikada bir hindi yapmış. Ellerine sağlık. O sert etli dediğimiz hindi lokum gibi olmuş. Çok güzel pişmişti. Hepimiz tıka basa doymuş olmamıza rağmen afiyetle yedik. Koskoca hindi neredeyse bitti. Dün fotolara Sibel'le bakarken ah ah şimdi olsada yesek dedik. Aslında illaki yılbaşını beklememek lazım. Yine toplanıp yine yapmak lazım. Pevinnnn Pevinnnn.

Bu arada Hindi; pişirme torbası ve termometresi ile birlikte satılıyormuş.

Malzemeler:
  • 4,5 kg’lık Pınar Hindi ( termometreli + pişirme torbası ile birlikte )
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 Yapılışı: 


  1.  Poşetten çıkardığınız hindinin tekrar tüylerini kontrol edip, gerekiyorsa tütsüleyin. Yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Zeytin yağı,limon,bal , tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Bu sos ile 8-10 saat kalacak şekilde hindinin içini ve dışını (daha çok) yağlayın.
  3. Fırına koyacağınız zaman 1 adet kuru soğanı bütün olarak hindinin içine koyun.
  4. Hindinin paketindeki tarife göre fırın poşetini hazırlayıp, termometreyi göğsüne batırdıktan sonra fırına verebilirsiniz.
  5. 175 derecede 1,5 – 2 saat arasında pişiyor.  Pevin'in pişme süresi ile yorumu aşağıdadır arkadaşlar. Biz blogger'lara laf çarptırmadan da edememiş. :)
"Ben kendimi 2,5 -3 saate göre planladığımdan fazla pişti, lime lime tandır gibi oldu.Ne yapayım internette o kadar yazıyordu, 1 hafta tarif baktım internette, size rezil olmamak için.Ama şimdi tecrübe kazandım.Paket üzerinde tarifin eksikliği var, pişme süresini vermiyor.:))"