Pages

15 Ocak 2010

İç Pilav (Ciğersiz)




Hindinin yanındaki pilav efendim. Son derece lezzetli olmuştu. Doğru dürüst pilav yemeyen ben bile afiyetle oturup yedim. Pevin'cimin ellerine sağlık.

Tarif tabii ki çok kişilik. Siz kendinize göre ayarlayın.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı pirinç

  • 4,5 su (1 ‘e 1,5 su)
  • 1 adet kuru soğan (rondadan geçirdim)
  • 2 paket şam fıstığı (herhalde 50 gr,bolca)
  • 2 paket kuş üzümü (herhalde 50 gr,bolca) Üzümleri önceden ıslatın, şişsin.
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı tarçın.
  • Tuz
  • Sıvıyağ-tereyağ

 Yapılışı:
  1. Yarı yarıya oranında koyduğunuz tereyağ-sıvı yağda soğan ve şam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun.Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslattığınız pirinci süzerek ilave edin ve içinde kalan suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra tuz,tarçın,yenibahar,karabiber,kuş üzümlerini ve sıcak suyu ilave ederek, pişirin.

6 yorum:

  1. pek severiz gerçekten..
    hemde ciğersiz !
    ellerine sağlık ...daha ne olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ellerıne sağlık.
    Yaşamında güzellıkler hiç eksık olmasın.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. İç pilavı biz de çok severiz. Pervin hanımın ellerine sağlık, görüntüsü enfesss.

    YanıtlaSil
  4. Nilay,
    Ellerine sağlık,bizim evde de yılda bir iki kez yapılır ki tadı damaklarda kalsın diye.
    Çok nefis görünüyor.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Ne severim (ciğersizini yani)...

    YanıtlaSil
  6. Evet bende severim süper olur,yalnız o fıstıklar şam değil çam fıstığı olacaktı.Tarifinizden esinlenenler olursa hata yapmasınlar diye uyarma ihtiyacı hissettim nacizane.Sevgiler.

    YanıtlaSil