Pages

28 Mayıs 2010

Bulgurlu Salçalı Tavuklu Kapama



Kapama yapmak bana süper kolay geliyor. Tabii ki bir o kadar lezzetli.

Karşınızda değişik bir kapama denemesi görülmektedir. Bulgurla yapılmış bir kapamadır. Deneme son derece başarı ile gerçekleşmiştir. :) Denemenizi tavsiye ederim .

Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
  • 1 büyük soğan 
  • 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağ 
  • 2 kaşık dolusu salça
  • 5-6 parça tavuk eti
  • 5 su bardağı tavuk eti suyu
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Tavukları düdüklü tencerede pişiriyorsunuz. İçine soğan parçalayıp atabilirsiniz.
  2. Ayrı bir yerde soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında ve tereyağda kavrurup, üzerine önce salçayı koyup kavurup, sonra yıkadığınız bulgurları da atıp kavuruyorsunuz. Tuzunu, karabiberini atıp, 3 su bardağı sıcak tavuk suyu koyup pişiriyorsunuz. 
  3. Daha sonra bir borcam tepsiye, pişen bulguru koyuyorsunuz.Üstüne haşlanmış tavukları koyup, kalan 2 su bardağı tavuk suyunu  bulgur pilavının döküyorsunuz. Tavukların üzerine mayonez sürebilirsiniz. Daha güzel kızarır. 
  4.  200 derece fırında bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Başında beklerseniz iyi olur. Zaten çok da uzun sürmüyor. 15-20 dakika da tahmini pişer. 

3 yorum:

  1. Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
    lık.Kapamaya bende bayılırım size afiyet olsun öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım ellerine sağlık nefis olmuş ..
    ,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir ikili olmuşlar, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil