Pages

13 Kasım 2009

Kakaolu Büskividen Muhallebili Tatlı


Evde grip oldum yatıyorum. Dün gece bayağa bir kötü geçti ama şimdi iyiyim. Şu anda yatakta keyif yapıyorum.
Bu tatlının bir adı vardı ama ben hatırlayamadım. Büskivili tarifleri sevenler için birebir. Ben zaten bayıla byıla yiyorum. Sizlerinde seveceğine eminim.
Malzemeler:
  • 1 paket kakaolu büskivi
  • 1.5 litre süt
  • 1.5 bardak şeker
  • 1.5 bardak un
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 adet vanilya

Yapılışı:

  1. 1 paket büskiviyi rondodan geçirip, fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, üstüne toz halindeki büskivileri yayıyoruz.
  2. Süt, şeker, unu muhallebi yapıyoruz. İçine bir adet krem şantiyi katıp en az 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Muhallebiyi büskivinin üstüne sıcak sıcak döküyoruz.
  3. Soğuduktan sonra dikdörtgen parça olacak şekilde kesiyoruz. Spatula vasıtasıyla 1 tarafı öbür tarafın üstüne kapatıyoruz. İsterseniz araya muz, çilek, kivi koyabilrsiniz. Çokda yakışır.

10 Kasım 2009

Kıymalı Pane Börek


Sıcak sıcak yenecek, lezzetli bir börek. Ben akşam yemeği niyetine yaptım valla. Pane olduğu için fazla yağ çekmediğine inandığım için akşam yemeğinde yedik. Hiç tarzım değildir. :)))Bundan önce herkes brokoli çorbası içti tabii ki. Biraz sağlık, biraz keyif :))
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber, tuz
  • 2 yumurta
  • 1 bardak galeta unu
Yapılışı:
  1. Önce kıymayı kavurdum. Üstüne yemeklik doğradığım soğanları kattım, kavurdum. İndirmeye yakın doğranmış maydanozu, karabiberi, tuzu koydum.
  2. 2 yufkayı üstüste koydum. 8 üçgen parçaya ayırdım. Üçgen parçanın kalın tarafına kıymalı içten koyup, sigara böreği gibi sardım. Ucunu su ile ıslatarak açılmasını engelledim.
  3. Tüm yufkaları bu şekilde sardım. Yarısını buzluğa sonra pişirmek üzere ayırdım. Tavada sıvıyağı kızıdırdım. 2 yumurtayı çırptım börekleri içine batırıp, galeta ununa buladım. Kzıgın yağda arkalı önlü pişirdim.
  4. Servisini sarımsaklı yoğurtla yaptım. Zaten kızarttığım için üstüne tekrar tereyağlı, salçalı sos yapmadım.

Çikolata Soslu Elma Tatlısı

Görüntü çok güzel olmasada tadı inanın çok güzel oldu. Yapması son derece kolay bir tatlı. Tarifi bile çok kolay.
4 adet elmayı soydum ve ortadan ikiye böldüm. Tencereye dizdim. Üstlerine birer kaşık dolusu şeker koydum. Tencerenin dibine 1 bardak su döktüm. 5 tanede karanfil ekledim. 10 dakika pişirdim. Elmalar hemen yumuşadılar. Üstüne de arkasındaki tarife göre hazır çikolata sosu yapıp, döktüm. Hindistan cevizi ile süsledim.

8 Kasım 2009

Kasım Ayında Bursa Botanik Parkı

Hangi mevsimi seversiniz ? Ben öncelikli olarak sonbaharı, sonra yazı severim. Sonbaharda doğa insanlara tüm renkleri gösterir. Yeşilin, sarının, kırmızının her tonunu bir arada görebilirsiniz. İnsan yaşadığına , nefes aldığına bir kez daha duacı olur.

Biz bu mevsimde fırsat buldukça yürüyüş yaparız Hakan'la. Bugün Botanik parkta kahvaltı yaptık. Bence Botanik park Bursa için bulunmaz nimet. Mutlaka uğramalısınız.

Aşağıdaki kareleri biz yakaladık. Siz de gittiğiniz de bakalım hangi kareleri yakalayacaksınız.





Bisikletle gezme imkanınız var. Tabii bir de sıcak çayla ellerinizi ısıtma imkanınız..



İnanılmaz bir renk cümbüşü


Söğütler gölete doğru uzanmış



Ördekler ve kazlar Hakan'a poz verdiler. Bembeyaz tüyler üzerinde turuncu renk. İnanılmaz değil mi?




Suyun üstünde ağacın yansımaları






Faytonla gezme imkanı da var.




Tam 3 tane sincaba rastladık. Sadece bunu çekebildik.