Sıcak sıcak yenecek, lezzetli bir börek. Ben akşam yemeği niyetine yaptım valla. Pane olduğu için fazla yağ çekmediğine inandığım için akşam yemeğinde yedik. Hiç tarzım değildir. :)))Bundan önce herkes brokoli çorbası içti tabii ki. Biraz sağlık, biraz keyif :))
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 300 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- yarım demet maydanoz
- karabiber, tuz
- 2 yumurta
- 1 bardak galeta unu
- Önce kıymayı kavurdum. Üstüne yemeklik doğradığım soğanları kattım, kavurdum. İndirmeye yakın doğranmış maydanozu, karabiberi, tuzu koydum.
- 2 yufkayı üstüste koydum. 8 üçgen parçaya ayırdım. Üçgen parçanın kalın tarafına kıymalı içten koyup, sigara böreği gibi sardım. Ucunu su ile ıslatarak açılmasını engelledim.
- Tüm yufkaları bu şekilde sardım. Yarısını buzluğa sonra pişirmek üzere ayırdım. Tavada sıvıyağı kızıdırdım. 2 yumurtayı çırptım börekleri içine batırıp, galeta ununa buladım. Kzıgın yağda arkalı önlü pişirdim.
- Servisini sarımsaklı yoğurtla yaptım. Zaten kızarttığım için üstüne tekrar tereyağlı, salçalı sos yapmadım.
Nilaycım ellerine sağlık aynı böre
YanıtlaSilği ben Avcı böreği olarak biliyorum
Harika olmuş öpüyorum...
Canım avcı böreği pastırmalı, kaşarlı olur. Teşekkürler
YanıtlaSilen sevdiğim börek zamanım yoksa yufka ile eğer varsa kreple yapıyorum harika oluyor.sanki su böreği gibi.eline sağlık canım...sevgiler...
YanıtlaSilafiyet olsun tatlım ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine saglik canim nefis gorunuyor cok canim cekti mutlaka deneyecegim kokusu buraya kadar geldi:-) sevgilerimle
YanıtlaSilEllerine saglik canim nefis gorunuyor cok canim cekti mutlaka deneyecegim kokusu buraya kadar geldi:-) sevgilerimle
YanıtlaSil