Pages

10 Kasım 2009

Kıymalı Pane Börek


Sıcak sıcak yenecek, lezzetli bir börek. Ben akşam yemeği niyetine yaptım valla. Pane olduğu için fazla yağ çekmediğine inandığım için akşam yemeğinde yedik. Hiç tarzım değildir. :)))Bundan önce herkes brokoli çorbası içti tabii ki. Biraz sağlık, biraz keyif :))
Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber, tuz
  • 2 yumurta
  • 1 bardak galeta unu
Yapılışı:
  1. Önce kıymayı kavurdum. Üstüne yemeklik doğradığım soğanları kattım, kavurdum. İndirmeye yakın doğranmış maydanozu, karabiberi, tuzu koydum.
  2. 2 yufkayı üstüste koydum. 8 üçgen parçaya ayırdım. Üçgen parçanın kalın tarafına kıymalı içten koyup, sigara böreği gibi sardım. Ucunu su ile ıslatarak açılmasını engelledim.
  3. Tüm yufkaları bu şekilde sardım. Yarısını buzluğa sonra pişirmek üzere ayırdım. Tavada sıvıyağı kızıdırdım. 2 yumurtayı çırptım börekleri içine batırıp, galeta ununa buladım. Kzıgın yağda arkalı önlü pişirdim.
  4. Servisini sarımsaklı yoğurtla yaptım. Zaten kızarttığım için üstüne tekrar tereyağlı, salçalı sos yapmadım.

6 yorum:

  1. Nilaycım ellerine sağlık aynı böre
    ği ben Avcı böreği olarak biliyorum
    Harika olmuş öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Canım avcı böreği pastırmalı, kaşarlı olur. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim börek zamanım yoksa yufka ile eğer varsa kreple yapıyorum harika oluyor.sanki su böreği gibi.eline sağlık canım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun tatlım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim nefis gorunuyor cok canim cekti mutlaka deneyecegim kokusu buraya kadar geldi:-) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim nefis gorunuyor cok canim cekti mutlaka deneyecegim kokusu buraya kadar geldi:-) sevgilerimle

    YanıtlaSil