Pages

24 Ekim 2009

Güllaç


Ramazandan kalma bir tarif. Bir yerlerde kalmış. Ancak yayınlayabiliyorum.

Güllaç bence sadece ramazan ayına ait bir tatlı olmamalı. Bu nedenle illaki bir paket daha bulundururum evde. Zaten 2 yıl süre ile saklanabiliyor Güllaç paketleri.

Tarifini yazmayacağım. Paketin arkasındaki tarif esastır zaten. Ama ben Hülya Ekşigil'in kitabından aldığım bir tüyoyu uyguladım yaptığım bu Güllaçta. 2 kilo süt kullanmak yerine 1.5 kilo süt ve 2 pakette 200 ml'lik Ülker'in çocuklar için ürettiği vanilyalı ballı süt ekledim. Tam da Hülya Ekşigil'in dediği gibi Güllaç'ın lezzetine lezzet kattı. Güllacı yiyenler bayıldı. Mutlaka ama mutlaka deneyin.

20 Ekim 2009

Taş Kadayıf


Eşim çok uzun zamandır taş kadayıf yapalım diye tutturmuştu. Ben de yaptım . Yaptım ama çok içime sinmedi. Görüntü güzel oldu da ne bileyim ya öyle çok güzel olmadı yada benim ağız tadıma uymadı. Tarifi netten araştırma yaparak buldum. "Lezzetler. com"daki bir çok tarifi harmanlayıp bence en doğrusunu seçtim. Aşağıda yaptığım tarif . Nerede yanlış yaptığımı bilen var ise yazarsanız sevinirim.
Malzemeler :
  • 1 kg hazır yassı kadayıf
  • 1 kg şeker
  • 5 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yağ
  • 200 gr. ceviz içi

Yapılışı:

  1. Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, fazla yağını almak için kaynar suya atılır. Kadayıflar bitene kadaraynı işlem yapıldıktan sonra 5 bardak su ile hazırlanan şekerli şuruba atılır. Kadayıf 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilir.