Pages

24 Ekim 2009

Güllaç


Ramazandan kalma bir tarif. Bir yerlerde kalmış. Ancak yayınlayabiliyorum.

Güllaç bence sadece ramazan ayına ait bir tatlı olmamalı. Bu nedenle illaki bir paket daha bulundururum evde. Zaten 2 yıl süre ile saklanabiliyor Güllaç paketleri.

Tarifini yazmayacağım. Paketin arkasındaki tarif esastır zaten. Ama ben Hülya Ekşigil'in kitabından aldığım bir tüyoyu uyguladım yaptığım bu Güllaçta. 2 kilo süt kullanmak yerine 1.5 kilo süt ve 2 pakette 200 ml'lik Ülker'in çocuklar için ürettiği vanilyalı ballı süt ekledim. Tam da Hülya Ekşigil'in dediği gibi Güllaç'ın lezzetine lezzet kattı. Güllacı yiyenler bayıldı. Mutlaka ama mutlaka deneyin.

3 yorum:

  1. bende katılıyorum güllaç sadece ramazan ayında yenmeyecek kadar güzel bir lezzet. eline sağlık))

    YanıtlaSil
  2. Ballı süt güllaca değişik ve harika bir tat vermiştir, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ahh be ablacım. Yapılırmı şimdi bu... Nasıl da canımı isteddin...

    YanıtlaSil