Pages

13 Mart 2009

Mini Kahvaltılık Börek





Uzun zamandır kahvaltılıklar kısmına bir şey yazmadığımı fark ettim. EEE önümüzde hafta sonu , bir şey yazayımda hafta sonunda belki denerler dedim.
Acayip pratik ve son derece lezzetli bir kahvaltılık. Çok uzun zaman önce bloglar arası dolaşırken bulmuştum. Yapan arkadaşımın ellerine sağlık, sayesinde süper pratik ve lezzetli bir tarif öğrenmiş oldum.
Bir yufkayı masanın üstüne yayıyorsunuz. İçine bir adet çırpılmış yumurtayı (beyaz ve sarısı ile birlikte) güzelce sürüyorsunuz. Katlaya katlaya 3 parmak kalınlığında uzun bir şerit oluşturuyorsunuz. Şeriti 3 parmak , 3 parmak eninde kesin. Makarna süzgeçine dizin. Suyun altına sokup çıkarın. Evet evet ıslatın. Bir süre süzüldükten sonra kızgın yağa atıp kızartın. Pof pof kabarıyorlar. Artık ondan sonra zeytinle mi yoksa peynirle mi yersiniz bilemem :)) Ben iki yufkadan ayrı ayrı hazırladım. Bizim aileye yetti.

11 Mart 2009

Yer Elması Çorbası


Kereviz Çorbasını çok beğenince hemen yer elması çorbasını da denedim. Kereviz çorbası kadar güzel olmasa da yinede fena olmadı. Ama ben kereviz yemeği mi çorbası mı ? diye soranlara kereviz çorbası , yer elması yemeği mi çorbası mı ? diye soranlara da yemeği derim.
Gerçi bizim evin erkekleri yer elması yemeğini de severek değil sadece ilaç niyetine yiyiyorlar. Ama ben bayıla bayıla yiyiyorum. EEE onlar baba oğul iç anadolu çocukları ne de olsa .
Malzemeler:
  • 5- 6 adet yer elması
  • 1 küçük patates
  • 1 adet pırasanın yeşil yaprakları (pırasa çorbalara çok güzel lezzet verir)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1.5 litre su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • tuz, karabiber, istenen baharat
Yapılışı:
  1. Sebzeleri küp küp doğrayıp, 1.5 litre suyun içine atıp, yumuşayana kadar pişirin.
  2. İçine unu ve sütü de katıp el blendırı daldırın.
  3. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişsin. İsterseniz üstüne kırmızı biberli , tereyağlı sos hazırlayıp dökebilirsiniz.

8 Mart 2009

KOLAY ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

Babam zeytinyağlı sarmalara ambalajlı pilav der :)) Ben de bu amaçla lahana sarmayı ambalajından çıkardım ve ambalajı da içine kattım :))
Soracaksınız tabii ki tam olarak lahana sarması gibi oldu mu diye ? Tabii ki tam olarak onun verdiği tadı vermedi. Ondan bir gömlek aşağıda oldu. Ama yine de güzel oldu. En önemlisi de pratik oldu.

Malzemeler:
  • Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı)
  • 1 büyük soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 bardak su

Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp , zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun.
  3. Lahanaları 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
  4. İçine pirinci ve lahanaları atın ve karıştırmaya devam edin.
  5. 3 bardak suyu ve kuş üzümleri dahil tüm baharatları ve maydanozu ilave edin.
  6. Suyunu çekince yani 10 dakika içinde pişmiş demektir.